Koronatilanne rauhallinen Espoossa – kuusi uutta tartuntaa

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on opastanut kansalaisia, miten voi suojata itseään koronavirukselta. Sirpa Repo

Espoossa on todettu kuusi uutta koronavirustartuntaa neljän viime päivän aikana. Maanantaihin mennessä Espoossa oli todettu kaikkiaan 907 laboratoriovarmistettua koronavirustautitapausta.

– Tilanne on Espoossa rauhallinen, toteaa vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen.

Hän kertoo, että kaikki Espoossa todettavat koronavirukseen sairastuneet sairaalahoitoa tarvitsevat hoitaa HUS keskitetystä. Heitä ei hoideta Espoossa vaan se tapahtuu Helsingissä Kirurgisessa sairaalassa.

Koronavirukseen kuolleiden määrä ei ole kasvanut noin puoleentoista kuukauteen. Se on edelleen 22.

Tapiolan kahluualtaalla toissaviikolla (22.–28.6.) useana päivänä oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei ole tiedossa jatkotartuntoja. Altaalla tuolloin olleet ovat saattaneet altistua taudille.

– Kannustamme menemään testeihin, jos oireita ilmenee. Tällä tavalla on mahdollisuus saada "kiinni" sairastuneet, Lyytikäinen muistuttaa.

Vähäisistäkin koronaan viittaavista oireista on syytä soittaa Espoon koronaneuvontaan numeroon 09 816 34600 (ma–pe klo 7–18) tai muina aikoina Päivystysapuun numeroon 116 117.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut