Leppävaaraan on tulossa puutarhakylä – lähes 70 mökkiä, yhteistiloja ja viljelypalstoja

Vapaa-aika: Ennakkomarkkinoinnissa oleva Garden Village koostuu 68 mökistä, joihin jokaiseen kuuluu 50–100 neliön viljelypalsta. Houkuttimena on keskeinen, mutta rauhallinen sijainti.

Garden Village -puutarhakylään on suunnitteilla 68 mökkiä, joihin jokaiseen kuuluu oma viljelypalsta. Kartanon Puutarhayhteisö Oy
Johanna Halava

Johanna Halava

Leppävaaraan lähelle Leppävaaran kartanoa ja ratsastuskoulua on tulossa Garden Village -puutarhakylä. Tontille on tulossa Kiinteistö Oy Espoon Garden Village, joka koostuu 68 mökistä, viljelypalstoista ja yhteistiloista.

Kohteen ennakkomarkkinointi on käynnissä ja jatkuu elokuun loppuun saakka.

– Tavoitteena on, että puolet mökeistä olisi varattu siihen mennessä. Sen jälkeen rakennusprojekti voisi lähteä käyntiin, Syksyllä saataisiin maatyöt tehtyä ja ensimmäiset mökit valmistuisivat talvella ja keväällä. Touko-kesäkuussa 2021 kaikkien mökkien on tarkoitus olla valmiina, selvittää hankkeen myyntipäällikkö Otto Peltokorpi.

Rakennuttaja on kiinteistöyhtiö Kartanon puutarhayhteisö Oy, joka kilpailuttaa urakan projektin alkaessa.

Peltokorven mukaan kiinnostusta mökkeihin on ollut, mutta moni empii lopullista päätöstä.

– Tässä ostetaan ikään kuin ajatus mökistä, kun mökit eivät vielä ole valmiina. Koronan takia on ollut paljon kiinnostusta, mutta samalla ihmiset ovat tosi varovaisia sitoutumaan, Peltokorpi toteaa.

Yksi varauksen tehneistä on Oulussa kerrostaloasunnossa asuva Piia Rantala-Korhonen. Entisellä leppävaaralaisella on myös kakkoskoti Leppävaarassa.

– Innostuin, kun rakennetaan uusi houkutteleva alue, johon on melkein kävelymatka kakkoskodista.

Rantala-Korhosella on reilut kuusi vuotta aikaa eläkevuosiin.

– Mökillä voi viettää aikaa lasten ja lastenlasten kanssa. Meillä on myös kesämökki Paltamossa, mutta helsinkiläistyneille lapsille se on liian kaukana, hän kertoo.

Rantala-Korhonen suunnittelee viljelevänsä mökkipalstalla koristekasveja ja erillisellä viljelypalstalla hyötykasveja. Häntä viehättää erityisesti se, että Garden Villageen on tulossa niin paljon yhteistiloja.

– Leivinuuni kiinnostaa kovasti. Samoin osuus isosta kasvihuoneesta. Ilmastointi toimii isossa kasvihuoneessa paljon paremmin kuin pienissä kopeissa. Maakellari on ekologinen paikka, jossa voi säilyttää satoa, hän luettelee.

Otto Peltokorpi kertoo, että kohderyhmää ovat kaupunkilaiset, jotka ovat kiinnostuneet viljelystä. Suurin osa mökin varanneista on pääkaupunkiseudulta.

– Kiinnostuneet ovat yli 40-vuotiaita kaupunkilaisia, joita houkuttelee oma rauha, mutta samalla keskeinen sijainti, hän toteaa.

Alue on vuokrattu Espoon kaupungilta. Jokaiseen mökkiin kuuluu 50–100 neliön kokoinen viljelypalsta. Palsta-alue sijaitsee parin sadan metrin päässä mökkialueesta. Mökkien perusvarusteluun kuuluu sähkö ja kesävesi.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut