Espoonlahden uimahallin laajennus vaatii kaavamuutoksen – peruskorjaus onnistuisi ilmankin

Kaavamuutos mahdollistaisi Espoonlahden uimahallin laajentamisen pääosin sen alapuoliseen rinteeseen ja parkkitalon rakentamisen nykyiselle pysäköintipaikalle. Sirpa Repo
Sirpa Repo

Sirpa Repo

Jos Espoonlahden uimahallin asemakaavaa ei muuteta, uimahallia ei voida laajentaa. Arkkitehti Lauri Kolttola Espoon kaupungilta korostaa, että kaavamuutos muun muassa vain mahdollistaisi laajennuksen.

Peruskorjaus voidaan tehdä ilman kaavamuutosta.

– Nykyisessä asemakaavassa oleva rakennusoikeus ei anna mahdollisuutta laajentaa uimahallia esisuunnitellussa laajuudessa. Asemakaavan muutoksen hyväksyminen ei kuitenkaan merkitsisi sitä, että laajennus toteutuu, Kolttola muistuttaa.

Tilapalvelut liikelaitoksen hankekehityspäällikkö Juha Iivanainen sanoo, että kaupungin lähivuosien investointiohjelmassa on mukana vain uimahallin peruskorjaus.

– Tilapalvelut esittänee tässä vaiheessa peruskorjausta. Se tehdäänkö uimahalliin peruskorjaus vai laajennetaanko sitä ja minkä verran, tulee valtuuston päätettäväksi, Iivanainen selvittää.

Hänen mukaansa poliitikoille koetetaan saada loka-marraskuussa kustannusarvioita erilaisista vaihtoehdoista päätöksenteon pohjaksi.

Viime syksynä valtuusto teki pöytäkirjamerkinnän, että sen tahtotilana on peruskorjauksen lisäksi laajennus.

Peruskorjauksen suunnittelun ohella on tehty esisuunnittelua suppeasta ja laajasta laajennuksesta, johon kuuluisi myös ulkoallas. Jos uimahallin tehdään laajennus, se tulee pääosin hallin alapuoliseen rinteeseen.

Asemakaavan muutos antaisi mahdollisuudet siihen, että pysäköinti siirtyisi avokentällä parkkihalliin. Saattoliikenne pääsisi kuitenkin hallin edustalle.

Uuden kaavan mukaan pysäköintihallille voisi tulla enemmän korkeutta kuin nykyinen kaava sallii.

– Asemakaavan muutosehdotus mahdollistaisi pysäköintilaitokseen rakentamisen, johon mahtuisi enemmän autoja kuin mihin voimassa oleva kaava antaa mahdollisuudet. Asemakaavan muutosehdotuksessa mahdollistetaan pysäköintiä enintään viiteen tasoon voimassa olevan kaavan mahdollistaman kahden tason sijaan, Lauri Kolttola selvittää.

Kaavamuutos antaisi mahdollisuudet myös siihen, että parkkihallin yhteyteen voitaisiin rakentaa urheilu- ja liikuntatilaa.

Asemakaavan muutoksen hyväksymisestä päättää kaupunkisuunnittelulautakunta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.