Uuden apteekin avautuminen Isoon Omenaan nytkähti eteenpäin – oikeus hylkäsi espoolaisen apteekkarin valituksen

Uuden apteekin avautuminen kauppakeskus Isossa Omenassa Matinkylässä on askeleen lähempänä.

Helsingin hallinto-oikeus on hylännyt valituksen, joka liittyi Yliopiston Apteekin viime syksynä saamaan apteekkilupaan. Hallinto-oikeuden päätöksestä tiedotti keskiviikkona Yliopiston Apteekki.

Hallinto-oikeuden päätös ei kuitenkaan vielä merkitse sitä, että Yliopiston Apteekki voisi saman tien ryhtyä avaamaan apteekkiaan Isossa Omenassa. Päätöksestä voi vielä valittaa korkeimpaan hallinto-oikeuteen, jos korkein hallinto-oikeus myöntää valitusluvan.

– Valmistaudumme avaamaan apteekin mahdollisimman nopeasti, sanoo Yliopiston Apteekin toimitusjohtaja Kimmo Virtanen.

Kauppakeskuksen 0-kerrokseen sijoittuva apteekki voitaisiin Virtasen arvion mukaan avata noin kuukauden päästä siitä, kun valitusaika on päättynyt.

– Meillä on apteekki Isossa Omenassa valmiina. Tarvitsemme sinne vielä tuotteet ja henkilökuntaa. Palkkaamme Espooseen noin 25 henkilöä, Virtanen kertoo.

Yliopiston Apteekki on yrittänyt saada sivuapteekkia Espooseen jo vuosia. Viime syksynä hanke näytti jo olevan toteutumaisillaan, kun lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myönsi pitkän oikeusprosessin jälkeen sivuapteekille luvan ja Yliopiston Apteekki vuokrasi Isosta Omenasta tilan apteekkia varten.

Joulukuussa tuli kuitenkin tieto, että luvasta on valitettu, eikä apteekkia voida avata ennen kuin Helsingin hallinto-oikeus on ottanut kantaa asiaan.

– Ilman valitusta apteekki olisi avattu jo joulukuussa. Valituksen takia avaaminen on lykkääntynyt eteenpäin, Kimmo Virtanen kertoo.

Valituksen teki espoolainen apteekkari. Valituksessaan hän viittasi muun muassa siihen, että Fimea oli jo myöntänyt Espooseen kuusi uutta apteekkilupaa. Jos lääkkeiden saatavuudessa olisi Fimean mielestä ollut puutteita Ison Omenan alueella, yksi uusista apteekeista olisi valituksen tehneen apteekkarin mukaan pitänyt perustaa sinne (LV 14.–15.12.2019).

Lue lisää:

Yliopiston Apteekki on yrittänyt viisi vuotta tulla Matinkylään, nyt jarruttaa espoolaisapteekkari: "Johtaa kuluttajan etujen vastaiseen lopputulokseen"

Espoolainen apteekkari teki valituksen – Yliopiston Apteekin avaaminen Isossa Omenassa viivästyy sen vuoksi

Kauppakeskus Isoon Omenaan tulossa toinen apteekki – Yliopiston Apteekki sai ensimmäisen toimipisteensä Espooseen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut