Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa todettu 913 varmistettua koronatartuntaa – viime päivien aikana neljä uutta tapausta

Espoossa on todettu muutaman viime päivän aikana neljä uutta varmistettua koronatapausta.

Maanantaihin mennessä Espoossa oli todettu kaikkiaan 913 laboratoriovarmistettua koronavirustautitapausta, kun viime torstaihin mennessä niitä oli todettu 909.

– Se on ollut keskimäärin yksi per päivä. Rauhallista on, kuvailee vanhusten palvelujen johtaja Matti Lyytikäinen Espoon kaupungilta.

Varmistetut tapausluvut ovat kumulatiivisia, eli tapausmäärissä näkyvät myös jo taudista parantuneet.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli maanantaihin mennessä kuollut 22 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä. Luku on pysynyt samana jo pari kuukautta.

Tapiolan kahluualtaalla kesäkuun viimeisellä kokonaisella viikolla useana päivänä oleilleen koronan kantajan jäljiltä ei Lyytikäisen mukaan ole toistaiseksi tiedossa varmistettuja jatkotartuntoja.

Viime viikon tiistaina Espoon kaupunki tiedotti, että kahdessa espoolaisessa päiväkodissa on todettu koronavirusta. Molempien päiväkotien tiloissa oli ollut koronatartunnan saaneita kesä-heinäkuun vaihteessa, minkä seurauksena virukselle altistuneet parikymmentä lasta ja muutama henkilökuntaan kuuluva asetettiin kotikaranteeniin. Sairastuneet puolestaan asetettiin eristykseen.

Lyytikäisen tiedossa ei maanantaina ollut, että kyseisten päiväkotien korona-altistuksista olisi seurannut varmistettuja jatkotartuntoja.

– Varmaan, jos jatkotartuntoja olisi, niin tietäisin, Lyytikäinen sanoi maanantaina aamupäivällä.

Lue lisää:

Kahdessa espoolaisessa päiväkodissa korona-altistus – "Ei vaikuta olevan yhteyttä Tapiolan kahluualtaaseen"

Tapiolan kahluualtaalla oleilleen koronaviruksen kantajan jäljiltä ei tiedossa jatkotartuntoja – koronapuhelin ruuhkautui tapauksen tultua julki

Espoon ja THL:n paikallisissa koronaluvuissa iso kuilu – näin Espoon perusturvajohtaja selittää eroa