Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman

Pyörävarkaudet eivät ole laantuneet Espoossa pääpaikkaansa pitävän Länsi-Uudenmaan poliisin alueella.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo Twitterissä, että sen toiminta-alueella on heinäkuun aikana ilmoitettu varastetuksi jo yli 40 polkupyörää, yhteisarvoltaan yli 20 000 euroa. Pyöriä on viety niin telineistä, pyöräparkeista ja -varastoista kuin pihoiltakin.

Varkaiden suosikkimerkki on heinäkuun alkupuolellakin ollut kesäkuun tapaan Jopo. Kesäkuussa Jopoja varastettiin Länsi-Uudenmaan poliisin alueella yli 20 kappaletta.

Länsi-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä pohditaan myös uutta polkupyörävarkauksiin liittyvää ilmiötä. Poliisi on saanut tietoonsa, että polkupyörien anastuspaikoilta on löytynyt "tilalle" jätettyjä pyöriä.

Samoin poliisin Twitter-tilillä kirjoitetaan "anastetuista pyöristä, jotka jätetty ojaan tai metsään ehkä odottamaan kuljetusta".

Pääkaupunkiseudun alueellisissa Facebook-ryhmissä on tehty samankaltaisia havaintoja pyöränsä parempaan "päivittävistä" varkaista.

Poliisi pohtii Twitter-tilillään myös näiden varkauksien ketjuttamista.

– Varmaan tuo "tilalle" jätetty pyörä on usein varkaan tapa päästä paikalle. Anastetaan halvempi pyörä jostain, ajellaan ja etsitään kalliimpi, anastetaan kalliimpi ja jätetään halvempi "tilalle", Länsi-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä kirjoitetaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut