Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Länsi-Uudenmaan poliisi: Kesän polkupyörävarkauksissa uusi ilmiö – varkaat vievät kalliimman ajopelin ja jättävät tilalle huonomman

Pyörävarkaudet eivät ole laantuneet Espoossa pääpaikkaansa pitävän Länsi-Uudenmaan poliisin alueella.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo Twitterissä, että sen toiminta-alueella on heinäkuun aikana ilmoitettu varastetuksi jo yli 40 polkupyörää, yhteisarvoltaan yli 20 000 euroa. Pyöriä on viety niin telineistä, pyöräparkeista ja -varastoista kuin pihoiltakin.

Varkaiden suosikkimerkki on heinäkuun alkupuolellakin ollut kesäkuun tapaan Jopo. Kesäkuussa Jopoja varastettiin Länsi-Uudenmaan poliisin alueella yli 20 kappaletta.

Länsi-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä pohditaan myös uutta polkupyörävarkauksiin liittyvää ilmiötä. Poliisi on saanut tietoonsa, että polkupyörien anastuspaikoilta on löytynyt "tilalle" jätettyjä pyöriä.

Samoin poliisin Twitter-tilillä kirjoitetaan "anastetuista pyöristä, jotka jätetty ojaan tai metsään ehkä odottamaan kuljetusta".

Pääkaupunkiseudun alueellisissa Facebook-ryhmissä on tehty samankaltaisia havaintoja pyöränsä parempaan "päivittävistä" varkaista.

Poliisi pohtii Twitter-tilillään myös näiden varkauksien ketjuttamista.

– Varmaan tuo "tilalle" jätetty pyörä on usein varkaan tapa päästä paikalle. Anastetaan halvempi pyörä jostain, ajellaan ja etsitään kalliimpi, anastetaan kalliimpi ja jätetään halvempi "tilalle", Länsi-Uudenmaan poliisin Twitter-tilillä kirjoitetaan.