Skeittipuistossa säntäilevät pikkulapset aiheuttavat vaaratilanteita Leppävaarassa – törmäyksiä viikoittain

– Monet vanhemmat mieltävät, että tämä on leikkipuistoa ja että tänne voi laittaa lapset leikkimään, nuorisonohjaaja Antti Mähönen kertoo Leppävaaran skeittipuiston luona. Sirkku Aalto

Sirkku Aalto

Sinne tänne säntäilevät pienet lapset aiheuttavat vaaratilanteita skeittipaikoilla. Espoossa ilmiö näkyy etenkin Leppävaaran skeittipuistossa, joka sijaitsee aivan leikkipuiston vieressä.

Leppävaaran skeittipuiston arjen tunteva nuorisonohjaaja Antti Mähönen Espoon kaupungilta kertoo, että vaaratilanteita ja törmäyksiä syntyy, kun puiston tapoja tuntemattomat pienet lapset pääsevät risteilemään heitä isompien skeittaajien ja temppupotkulautailijoiden joukkoon.

– Pienet lapset eivät osaa katsoa ajolinjoja tai ennakoida muiden liikkeitä sekä tekevät itse äkillisiä liikkeitä. Kolareita tulee paljon, Mähönen kertoo.

Leppävaaran skeittipuistossa yhteentörmäyksiä sattuu arviolta viikoittain. Törmäyksistä on Mähösen mukaan selvitty usein säikähdyksellä tai mustelmilla, mutta joskus tilanne on johtanut hoitoa vaativiin vammoihin.

Skeittipuiston luona oleva kyltti kertoo, että paikka on tarkoitettu rullalautailijoiden ja skoottaajien eli temppupotkulautailijoiden käyttöön. Myös turvavarusteita suositellaan. Yksityiskohtaisempia lautailusääntöjä esillä ei ole.

– Ne ovat kirjoittamattomat säännöt, jotka täytyy opetella tai jonkun pitää ohjata. Ihan pienimpien ymmärrys ja ohjeiden vastaanottaminen on kuitenkin vielä vähän hakusessa, Mähönen sanoo.

Se on muissa puistoissa marginaalista.

Pienten lasten ja heitä isompien lautailijoiden väliset vaaratilanteet skeittipaikoilla ovat tuttu ilmiö myös nuorisonohjaajalle ja Espoon Rullalautailijoiden varapuheenjohtajalle Jan Robertsille. Hän arvioi, että ongelma ei ole yhtä paha muilla espoolaisilla skeittipaikoilla kuin Leppävaaran skeittipuistossa.

– Muilla paikoilla ei ole vanhemmille houkuttimia tulla paikalle koko perheen voimin. Se on muissa puistoissa marginaalista.

Leppävaaran skeittipuiston vieressä sijaitseva leikkipuisto voi Robertsin arvion mukaan helposti saada vanhemmat luulemaan, että myös skeittipuistossa voi leikkiä. Hän toivoo pienten lasten vanhemmilta pelisilmää ja vastuullisuutta.

– Ei isketä 4–5-vuotiasta pyörimään teinien ja aikuisten joukkoon, jotta mitään vakavampaa ei sattuisi, Roberts sanoo.

Pienten lasten ja heitä isompien lautailijoiden välisiä vaaratilanteita on Leppävaaran skeittipuiston lisäksi esiintynyt myös helsinkiläisillä skeittipaikoilla. Helsingissä ongelma on äitynyt paikoin niin pahaksi, että harrastajat ovat alkaneet karttaa Vuosaaressa sijaitsevaa skeittauspaikkaa (Helsingin Uutiset 10.6.).

Antti Mähösen mukaan sama näkyy myös Leppävaaran skeittipuistossa.

– Vanhemmat käyttäjät, jotka haluaisivat vetää täällä täysillä, eivät tule tänne ollenkaan. He jättävät tulematta ja menevät mieluummin muualle, kun täällä on niin täyttä ja vaaratilanteita, Mähönen sanoo.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut