Oittaalle aukesi rullahiihtorata, joka helpottaa ladun hoitoa talvisin – espoolainen maajoukkuehiihtäjä kehuu radan sileyttä ja leveyttä

Oittaan maisemiin on hiljattain valmistunut rullahiihtäjille ja rullaluistelijoille tarkoitettu rata. Noin 700 metrin mittainen rata lähtee liikkeelle ensilumenladulta tutusta mutkasta kello- ja lämpömittaritaulun luota.

Ulkoliikuntapäällikkö Petri Forsman Espoon kaupungilta kertoo, että asfalttipintainen rata helpottaa ladun hoitamista talvisin.

– Hiihtämisen kannalta pystytään paremmin takaamaan tänne puhdas lumi. Myös lumen säilyvyys tulee paranemaan, kun kosteus ei pääse hiekan kautta lumen alle, Forsman kertoo.

– Siinä pystytään säästämään paljon työtä. En tiedä, kuinka monta kertaa jouduttiin viime talvena tykittämään pelkästään tätä 700 metrin pätkää, Forsman jatkaa.

Radan lisäksi Oittaalla on asfaltoitu muitakin alueita, kuten vähän matkan päässä radasta sijaitseva lumetuskenttä ja huoltoteitä. Asfaltoinnit maksoivat Forsmanin mukaan kokonaisuudessaan noin 150 000 euroa.

Uutta rataa jo testannut espoolainen maajoukkuehiihtäjä Laura Mononen sanoo, että hyväkuntoisella asfaltilla on mukava hiihtää.

– Lisäksi rata on tosi leveä ja siinä ei ole muuta liikennettä, Mononen listaa radan hyviä puolia.

Radalle mahtuu rinnakkain useampikin rullahiihtäjä, mikä ei ainakaan usein ole mahdollista esimerkiksi rullahiihtäjien käyttämillä pyöräteillä.

– Tässä voi olla vaikka kolme tai neljäkin rinnakkain, Mononen arvioi.

Uusi rata sopii hyvin esimerkiksi nopeus- ja tekniikkaharjoitusten tekemiseen. Siitä on iloa myös paikallisille hiihtojunioreille, joita radalla on Petri Forsmanin jo käynytkin harjoittelemassa.

Uudella radalla aloittelijakin voi uskaltautua rullasuksille. Pitkälti loivasta ylämäestä ja loivasta alamäestä koostuvalla radalla voi harjoitella vaikkapa vauhdin hidastamista, joka ei rullasuksilla ole aivan helppoa.

– Kun vauhtia alkaa olla viisikymppiä tunnissa, sitä ei saa nopeasti pysähtymään, Laura Mononen kertoo.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut