Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Matka | Aiotko sinäkin reissata Latvian pääkaupunki Riikaan? –  nämä 5 kohdetta tekevät päiväreissusta täydellisen

Onko Tallinna jo nähty, eikä koronan kanssa kamppaileva Tukholma kiinnosta? Silloin hyvä vaihtoehto kesälomakohteeksi on Latvian pääkaupunki Riika.

Tänä kesänä suomalaiset ovat intoutuneet matkustamaan Latvian pääkaupunkiin Riikaan, jossa koronatilanne on hyvä ja hinnat edulliset. Riian vanhan kaupungin kujilla kuulee nyt puhuttavan suomea yhtä usein kuin aikaisempina vuosina Tallinnassa.

Yksi syy Riian suosioon on myös matkustamisen helppous. Kaupunkiin pääsee tänä kesänä Tallink Silja erikoisristeilyillä Helsingistä. Kun suomalainen risteilykansa ei pääse Tukholmaan, se matkustaa Riiaan. Risteilyt ovat olleen niin suosittuja, että Tallink Silja lisäsi lähtöjä reitille elokuun loppuun saakka.

Suositut risteilyt ovat aiheuttaneet jonkin verran keskustelua mediassa, sillä vaikka laivoihin ei suinkaan otetaan maksimikapasiteettia matkustajia, ruuhkaan on syntynyt sekä satamaterminaaleihin että matkustajasilloille laivaan mentäessä ja sieltä poistuttaessa. Paras tapa välttää ruuhkaa, on kulkea laivaan ja poistua sieltä viimeisten matkustajien joukossa. Näin vältät ruuhkat.

Laivoilla matkustajien turvallisuuteen ja hyvään hygieniaan on kyllä panostettu. Käsidesiä on tarjolla joka paikassa, kassat on suojattu plekseillä, hisseihin opastetaan menemään vain oman seurueen kanssa ja siivousta on tehostettu.

Jo yhdenkin päivän aikana Riiassa ehtii nähdä paljon, sillä suurin osa kaupungin nähtävyyksistä on keskusta-alueella ja niihin voi tutustua jalkaisin. Kaupunkiin voi tutustua myös vesiltä käsin tekemällä jokiristeilyn kaupunkia halkovalla Väinäjoella. Risteilyjen lähtöpaikka on Riian vapaudenpatsaan kupeessa.

Kaupunkikierros kannattaa aloittaa Riian tunnelmallisesta vanhasta kaupungista, joka tarjoilee matkailijalle viihtyisiä kahviloita ja pieniä puoteja. Nähtävyyksistä kannattaa bongata ainakin Mustapäiden kauppiaskillan upea talo sekä Pyhän Pietarin kirkko, jonka torniin voi kiivetä nauttimaan upeista maisemista.

Kulttuurista kiinnostuneen matkailijan kannattaa tutustua suojeltuihin ja Unescon maailmanperintölistallakin oleviin jugendtyylisiin rakennuksiin, joita on Riiassa noin 800 kappaletta. Eniten jugendarkkitehtuuria näkyy Alberts-kadulla sekä sen lähellä olevalla suurlähetystöjen alueella.

Hyvän ruoan ystävän must-kohde puolestaan on Riian kauppahalli, joka on kuulemma Euroopan suurin. Aikanaan samoissa halleissa huollettiin Zeppelin-ilmalaivoja, mutta nykyään niissä myydään monenlaista lihaa, kalaa sekä vihanneksia. Hallien ympärille levittäytyy Riian keskustori.

Latviassa on paljon pienpanimoita ja Riiassa ne kaikki sijaitsevat kätevästi Miera Iela -kadun ympäristössä. Paikallisten panimoiden tuotteisiin voin tutustua olut-tastingeissa.

Jos olet lauantaina Riiassa, kannattaa suunnata joen toiselle puolelle Kalncieman alueelle, jossa järjestetään lauantaimarkkinat. Tarjolla on käsityöläisten yksilöllisiä tuotteita, kuten koruja, vaatteita ja muita käsitöitä. Lisäksi tarjolla on jonkin verran elintarvikkeita ja juomia. Markkina-aluetta reunustavat monet ravintolat, joten nälkäisenä ei sieltä tarvitse poistua.

Lapsiperheen suosikkikohde on Riian eläintarha. Jos rantaloma kiinnostaa, kannattaa suunnata Jurmalaan, jonne on noin puolen tunnin junamatka. Siellä voi lekotella hiekkarannalla tai suunnata Jurmala Aquapark -vesipuiston hurjiin vesiliukumäkiin. Jos matkustat Riikan Tallink Siljan risteilyllä, voit ostaa retken Jurmalaan tai eläintarhaan suoraan laivayhtiöltä.