Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ainakin nämä ostokset kannattaisi maksaa luottokortilla – "Usein turvallisempi ja järkevämpi"

OP:n tutkimuksen mukaan neljännes suomalaisista ei usko, että luottokortti on pankkikorttia turvallisempi maksuväline

OP:n teettämän tutkimuksen mukaan suuri osa suomalaisista ei tunne luottokortilla maksamiseen liittyvää turvaa. Luottokortilla ostaminen on riskittömämpää etenkin verkkokaupassa ja suuremmissa hankinnoissa, OP kertoo tiedotteessaan, mutta vain vajaa kolmannes vastaajista oli piti luottokorttia turvallisempana maksuvälineenä.

Viidennes ei osaa sanoa, onko luottokortti turvallisempi maksuväline, ja neljännes uskoo, että ei ole.

– Luottokortti on usein muita maksutapoja turvallisempi ja järkevämpi vaihtoehto etenkin isompiin ostoksiin. On paljon tilanteita, jolloin luotolla kannattaa maksaa, vaikka joustoon ei olisi tarvetta, kertoo OP:n maksamisesta, tileistä ja taloudenhallinnasta vastaava johtaja Masa Peura tiedotteessa.

Kun verkko-ostokset maksaa luotto-ominaisuudella, luottokorttiyhtiö korvaa, jos ostokset eivät saavu perille, eikä asiaa saa selvitettyä verkkokaupan kanssa.

OP huomauttaa, että myös matkat kannattaa ostaa luotolla, sillä silloin lentoliput korvataan, mikäli lentoyhtiö menee esimerkiksi konkurssiin ennen matkaa.

– Kuluja ei synny, jos laskun maksaa kokonaan eräpäivänä, joten omat riskit kannattaa minimoida verkko-ostosten ja matkojen maksamisessa. Luottokortteihin sisältyy usein myös vakuutus ostetuille tuotteille, Masa Peura kertoo tiedotteessa.

Selvityksen mukaan suomalaiset suhtautuvat luottokortin käyttöön varauksellisesti ja 80 prosenttia maksaa päivittäisostokset mieluummin pankkikortilla. Lähes 60 prosenttia kertoi välttävänsä luottokortilla maksamista, koska ei halua elää velaksi.

Moni kuitenkin hyödyntää korotonta maksuaikaa, sillä joka toinen sanoi maksavansa luottokorttilaskun aina kokonaan kerralla. Vain kymmenesosa kertoi maksavansa laskulla näkyvän minimisumman.

Tiedot perustuvat OP:n teettämään kyselytutkimukseen maksu- ja luottokorteista. Tiedot kerättiin huhtikuussa 2020. Tutkimukseen osallistui noin 1 000 täysi-ikäistä henkilöä, joilla on pankki- ja/tai luottokortti.