Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Häiriöt Nuuksiossa ovat lisääntyneet siinä määrin, että Länsi-Uudenmaan poliisi alkaa valvoa kansallispuistoa tehostetusti. Tähän asti valvontaa ovat tehneet erätarkastajat muun muassa ns. retkiratsioissa.

Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessaan, että sen tietoon on tullut yöllistä metelöintiä, roskaamista ja laitonta tulentekoa.

Poliisin mukaan valvonta kohdistuu erityisesti paikkoihin, joissa häiriöitä on esiintynyt. Kovaäänistä öistä juhlimista on Nuuksiossa ollut ainakin Mustalammella.

– Häiriötä aiheuttaa vain pieni osa puiston vierailijoista, mutta häiriökäytös on ollut kasvamaan päin. Poliisin tietoon tulleista tilanteista suurin osa on liittynyt häiriökäytökseen eikä varsinaisia rikoksia ole juuri ilmoitettu, tiedotteessa kerrotaan.

Metsähallituksen viestintäpäällikkö Päivi Rosqvist puolestaan kertoi aiemmin tällä viikolla Ilta-Sanomille, että suosituissa luontokohteissa on ollut häiriöitä. – Häiriökäyttäytymistä on ollut eniten suosituissa kohteissa, pääkaupungin isoilla luonnonsuojelualueilla kuten Nuuksiossa ja Sipoonkorvessa sekä muuten helposti saatavissa kohteissa vaikkapa Repojärvellä ja Teijossa, Rosqvist sanoi IS:lle.

Nuuksion kansallispuistossa tulenteko ja leiriytyminen on rajoitettu vain niitä varten osoitetuille paikoille. Länsiväylä kertoi heinäkuun alussa laittomien tulipaikkojen ja huolimattoman tulenkäsittelyn aiheuttaneen ongelmia kansallispuistossa.

Metsähallitus kerää heinäkuun ajan ulkoilijoilta tietoja laittomista tulipaikoista. Ilmoituksen voi tehdä Metsähallituksen testikäytössä olevaan sosiaaliseen karttapalveluun Retkikompassiin, joka löytyy osoitteesta www.retkikompassi.fi. Retkikompassiin merkitään laittoman tulipaikan sijainti.

Poliisi pyytää akuutteja häiriötilanteita Nuuksiossa havaitsevia soittamaan hätänumeroon. Kiireettömämpiä havaintoja voi ilmoittaa sähköpostilla osoitteeseen palaute.lansi-uusimaa@poliisi.fi.