Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Suurpellon Subwayn ryöstöstä epäillyt alle 15-vuotiaita – Poliisi: Toinen yritti ryöstää veistä näyttäen myös ruokakaupan ja lapsen pyörän

Länsi-Uudenmaan poliisi on edennyt Espoon Suurpellon Subwayn törkeän ryöstön selvittämisessä.

Suurpellossa sijaitseva Subway-ravintola ryöstettiin keskiviikkona lounasaikaan. Ryöstö tehtiin teräaseella uhkaamalla noin kello 12.40.

Epäillyt eivät ehtineet olla kauaa karkuteillä, sillä poliisi otti heidät kiinni lähistöltä jo muutama minuutti ryöstön jälkeen.

Poliisin mukaan kyseessä oli kaksi alle 15-vuotiasta poikaa, jotka olivat liikkuneet keskiviikkona yhdessä.

Ennen Subwayn ryöstöä pojista vanhempi oli veistä näyttämällä yrittänyt ryöstää pyörän vastaan tulleelta lapselta. Teon nähnyt lapsen isä oli ehtinyt väliin ja ottanut pyörän takaisin.

Tämän jälkeen pojat olivat menneet Suurpellossa sijaitsevalle ruokakaupalle. Vanhempi pojista oli poliisin mukaan myyjää veitsellä uhkaamalla yrittänyt saada rahaa tässä kuitenkaan onnistumatta.

Näiden kahden teon jälkeen pojat olivat poliisin mukaan menneet Subway-pikaruokaravintolaan, jossa vanhempi poika oli veitsellä uhkaamalla yrittänyt saada kassasta rahaa. Myyjä esti tämän, ja poika oli ottanut mukaansa virvoitusjuomia.

Poliisin otettua nopeasti kiinni ravintolasta poistuneen kaksikon kiinni pojista vanhempi vielä vastusti väkivaltaisesti poliisia poliisiasemalla.

Koska molemmat pojat ovat alle 15-vuotiaita, heillä ei ole rikosoikeudellista vastuuta. Poliisin selvitysten perusteella nuorempi poika ei ole aktiivisesti osallistunut tekoihin.

Poliisi tutkii asian nimikkeellä rikollisen teon tutkinta selvittääksen tapahtumien kulun ja mahdolliset vahingonkorvausvaatimukset. Poliisin kanssa yhteistyötä tekevät sosiaali- ja terveysviranomaiset.