Yli 150 nettihuijausta Espoossa tehtailleelle nuorukaiselle ehdotonta vankeutta – olemattomia konsoleita ja pelejä kaupitellut tuomittiin nyt 53 petoksesta

Parikymppinen mies sai ehdotonta vankeutta nettipetoksista. Tällä kertaa tuomio tuli 53 petoksesta. Kaikkiaan hän on saanut tuomion 164 petoksesta. Kuvituskuva.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut ehdottomaan vankeuteen parikymppisen miehen, joka on Espoossa toistuvasti tehtaillut nettihuijauksia viimeisten kolmen vuoden aikana.

Vuonna 1999 syntynyt mies on tarjonnut nettipalveluissa myyntiin tuotteita, joita hänellä ei ole ollut aikomustakaan myydä. Useimmiten myydyt olemattomat tuotteet ovat olleet pelikonsoleja ja pelejä sekä lippuja erilaisiin tapahtumiin.

Nuorukainen on kahdesti aiemmin tuomittu nettipetoksista ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Hän on saanut nyt tuomion 164 petoksesta.

Viimeisimmässä huijaussarjassa oli kyse 53 petoksesta, joiden kaikkien tekopaikaksi on kirjattu Espoo. Teot on tehty kesän 2019 ja huhtikuun 2020 välisenä aikana.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi nyt miehen yhden vuoden ja neljän kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Käräjäoikeus määräsi osana tuomiota osittain täytäntöönpantavaksi aiemman ehdollisen vankeusrangaistuksen.

Nyt ehdottoman vankeusrangaistuksen saanut mies oli tutkintavankeudessa toukokuun lopulta tuomion antamiseen saakka. Käräjäoikeus ei määrännyt häntä pidettäväksi vangittuna.

Edellisen tuomionsa nuori mies sai viime joulukuussa, jolloin hänet tuomittiin 83 petoksesta ehdolliseen vankeuteen. Vain kuusi päivää tuon tuomion jälkeen mies syyllistyi seuraavaan petokseen. Huhtikuussa 2019 nuori mies sai viiden kuukauden ehdollisen tuomion 28 petoksesta.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden nyt antama ehdoton vankeustuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut