Tunteikas Mielo vetoaa kuuntelijoihin maailmalla – Maria Kalaniemen ja Eero Grundströmin albumi nousi listoille

Mielo-levy on musiikillinen vaellus, joka on kummunnut luontokokemuksista ja Maria Kalaniemen oman elämän tärkeistä käänteistä. Jimmy Träskelin

Anneli Tuominen-Halomo

Espoolaisen harmonikkataiteilija Maria Kalaniemen ja harmoonivelho Eero Grundströmin keväällä julkaistu Mielo-albumi menestyy maailmalla.

Levy otti heti kesäkuussa paikkansa World Music Charts Europe -listalla sijalla kahdeksan ja heinäkuussa levy on kohonnut peräti sijalle kolme.

Lisäksi brittilehti Songlines valikoi heinäkuun numerossaan Mielon viiden tähden arviolla kahdenkymmenen parhaan uuden albumin joukkoon.

– Tänä kummallisena vuotena Mielon liidolla, myös kansainvälisesti, on minulle suuri merkitys. Mielolle säveltämäni musiikki on ammennettu omasta intensiivisestä ja rankastakin elämänvaiheesta. Upeaa, että musiikin viesti on mennyt perille näin hyvin, Maria Kalaniemi sanoo tiedotteessa.

Levy on Suomen lisäksi jakelussa Saksassa, Sveitsissä, Itävallassa, UK:ssa, Espanjassa, Portugalissa ja Benelux-maissa.

Kaikki Mielon sävellykset ovat Maria Kalaniemen käsialaa.

Mielon jukaisi Åkerö Records, ja levy on äänitetty Svalan Studiossa Espoon Tuomarilassa.

Levyprojektia ovat tukeneet Svenska Kulturfonden, Suomen Kulttuurirahasto ja Taiteen edistämiskeskus. Mielo on ensimmäinen osa myöhemmin julkaistavaa kokonaista albumisarjaa.

Maria Kalaniemi on kansainvälisesti tunnettu harmonikkataiteilija. Palkitun taiteilijan viimeisimpiä tunnustuksia ovat musiikin valtionpalkinto ja Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian jäsenyys. Nämä hän sai vuonna 2018.

Eero Grundström on monipuolinen muusikko, säveltäjä, harmooninsoittaja ja huuliharpisti. Hän esiintyy muun muassa Sväng-huuliharppuyhtyeessä ja etnoteknoyhtye Suistamon sähkössä.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut