Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyörävarkauden uhri ja poliisi virittivät ansan varkaalle – "Asunnosta takavarikoitiin yhteensä 30 anastetuksi epäiltyä polkupyörää tai polkupyörän runkoa"

Nokkela polkupyörän omistaja selvitti, kuka hänen varastettua pyöräänsä kauppasi – poliisi otti kiinni epäillyn pyörävarkaan ja takavarikoi kymmeniä pyöriä, tiedottaa Helsingin poliisilaitos.

Tapaus sai alkunsa, kun myllypurolaisen talon pihasta varastettiin polkupyörä heinäkuussa. Pyörän omistaja päätti selvittää, onko häneltä varastettu pyörä mahdollisesti myynnissä jossain. Hän löysi oman pyöränsä myynti-ilmoituksen ja sopi tapaamisen myyjän kanssa. Tapaamispaikalla poliisi otti myyjän kiinni pyörävarkaudesta epäiltynä, kerrotaan tiedotteessa.

– Poliisi teki pyörävarkaudesta epäillyn asuntoon kotietsinnän. Asunnosta takavarikoitiin yhteensä 30 anastetuksi epäiltyä polkupyörää tai polkupyörän runkoa sekä muita polkupyörän osia, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Outi Petersohn-Järvinen Helsingin poliisilaitokselta tiedotteessa.

Poliisi on tähän mennessä selvittänyt kolmen takavarikoidun pyörän osalta epäillyn alkurikoksen eli mistä pyörä on peräisin.

Epäillyn pyörävarkaan jäljille pääsemisessä oli ratkaisevaa myös se, että varastettu pyörä oli helposti tunnistettavissa. Tiedotteessa sanotaankin, että pyörä kannattaa tehdä varkauden varalta tavalla tai toisella helposti yksilöitäväksi, jotta yksilöitävät tuntomerkit voi kirjata rikosilmoitukseen, jos käy niin ikävästi, että pyörä varastettaisiin.