Turmeltu Angry Birds -possu päätyi rantaveteen ja lopulta työmaakontin päälle Oittaalla – uusi possun pää maksoi 6 000 euroa

Suuri possuhahmo nököttää työmaakontin päällä Oittaan uuden rullahiihtoradan kupeessa. Läheisestä Angry Birds -leikkipuistosta peräisin oleva hahmo on ollut siinä jo parisen kuukautta.

Vaurioitunut possuhahmo on päätynyt kontin päälle leikkipuistossa vuodenvaihteessa tehdyn ilkivallan seurauksena. Isokokoinen hahmo pudotettiin tuolloin alas alkuperäiseltä paikaltaan leikkipuistossa olevan leikkivälinelaivan päältä.

Possuhahmon kärsimykset eivät kuitenkaan päättyneet siihen, sillä myöhemmin hahmo päätyi vielä järveen.

– Se oli kannettu uimarannan rantaveteen. Kävimme hakemassa sen sieltä pois, kertoo ulkoliikuntapäällikkö Petri Forsman Espoon kaupungilta.

Oittaan Angry Birds -leikkipuistossa vuodenvaihteessa tehty ilkivalta on käymässä Espoolle aiemmin arvioitua kalliimmaksi.

Infrapalvelupäällikkö Toni Korjus Espoon kaupungilta kertoo, että lopullista laskua leikkipuiston ilkivallan jälkien korjaamisesta ei ole vielä saatu. Tällä hetkellä arvio korjauskustannuksista on Korjuksen mukaan 30 000 euroa.

Arvioitu summa on kasvanut, sillä helmikuussa leikkipuiston ilkivallan jälkien korjaamisen arvioitiin maksavan Espoolle 15 000–25 000 euroa.

Jo pelkästään paikaltaan pudotetun ison possuhahmon korvaaminen oli hintavaa, sillä uusi possuhahmo maksoi Korjuksen mukaan noin 6 000 euroa.

Poliisi tutkii Oittaan Angry Birds -leikkipuistossa vuodenvaihteessa tehtyä ilkivaltaa törkeänä vahingontekona. Tekijöiden henkilöllisyys ei vielä ole poliisin tiedossa.

– Olemme kuitenkin kuulleet huhuja että tekijät ovat isommallakin porukalla tiedossa, mutta poliisille asti kukaan ei ole vielä heidän nimiään kertonut. Toivomme, että joku asiasta tietävä ottaisi poliisin yhteyttä, jotta tämä törkeä rikos saataisiin selvitettyä, kertoo rikosylikonstaapeli Jonna Arifullen Länsi-Uudenmaan poliisilaitokselta.

Tiedot tapauksesta voi ilmoittaa numeroon 0295 413 031 tai sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Vaikka leikkipuistossa tehdystä ilkivallasta on kulunut jo yli puoli vuotta, merirosvolaivaa muistuttava leikkiväline pysyy yhä aidattuna. Tämä johtuu Toni Korjuksen mukaan siitä, että vanhaan leikkivälineeseen ei ole saatu asennettua uusia mastoja ilman, että koko väline puretaan. Myös välineessä olleita mastoja kaadettiin vuodenvaihteessa.

Uudet mastot aiotaan Korjuksen mukaan kiinnittää vanhaan välineeseen niin sanotuilla adaptereilla, joiden suunnittelu ja valmistus vie aikansa.

– Viimeisimmän tiedon mukaan uudet mastot saadaan kiinnitettyä elokuun puoleenväliin mennessä, Korjus kertoo.

Leikkivälinelaivan hankintahinnaksi on aiemmin kerrottu lähes 100 000 euroa.

Lue lisää:

Oittaan rikottu leikkilaiva pysyy kiinni, lasku Espoolle jopa 25 000 euroa

Poliisi kaipaa edelleen vihjeitä Angry Birds -puiston rikkomisesta Oittaalla

Leikkipuiston ilkivallasta jopa kymmenien tuhansien lasku Espoossa – Oittaan Angry Birds -puisto ilkivallantekijöiden suosiossa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut