Lomautettujen määrä on vähentynyt Espoossa – työttömyys samaan aikaan kasvussa

Espoossa oli heinäkuun alkupuolella 21 358 työtöntä työnhakijaa. Uudenmaan ely-keskuksen kuntakohtaisen seurannan luku on viikolta 28 eli 6. heinäkuuta alkaneelta viikolta.

Työttömien työnhakijoiden kokonaismäärä on laskenut Espoossa kesän aikana mutta työttömyys kasvanut. Tämä johtuu siitä, että työttömien työnhakijoiden luvussa ovat mukana myös lomautetut, joiden määrä on vähentynyt kesän aikana.

Kokonaan ilman työtä olevien määrä on sen sijaan kasvanut Espoossa. Lomautettujen määrän vähenemistä voi töihin palaamisen lisäksi joltain osin selittää myös se, että lomautukselta vuosilomalle siirtyneitä ihmisiä on poistunut lomautusluvuista.

Kokonaan ilman työtä oli Espoossa heinäkuun alkupuolella 15 102 henkeä. Lomautettuja oli 6 256.

Kuukautta aiemmin kesäkuun alkupuolella työttömien työnhakijoiden määrä oli Espoossa pari tuhatta suurempi, 23 540 henkeä. Tuolloin lomautettuja oli 3 000 enemmän, 9 200 henkeä. Kokonaan ilman työtä olevia oli heinäkuun alkupuolella puolestaan 850 henkeä enemmän kuin kesäkuun alkupuolella.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut