Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Sellosali avaa kautensa elokuun alkupuolella kolmella Norma-oopperan uusintaesityksellä.

Teos sai ensi-iltansa Sellosalissa syksyllä 2018 International Opera Company Finlandin tuotantona.

Nyt se toteutetaan yhteistuotantona BelArte Oy:n kanssa.

Vincenzo Bellinin vuodelta 1831 oleva, italialaista bel canto -oopperaa edustava Norma-ooppera on kuultu Suomessa harvoin.

Kaikki teoksen solistit ovat nyt suomalaisia. Pääroolit teoksessa laulavat espoolainen Laura Leisma ja Pekka Kuivalainen ja kansainvälisestikin tunnettu Niina Keitel.

Teoksen kapellimestarina toimii ranskalaislähtöinen Chloé Dufresne.

Oopperan ohjaajan Ville Saukkosen käsissä muinainen Gallia on vaihtunut nykyajaksi ja tapahtumat sijoittuvat tämän päivän Lähi-itään, maahan, jossa valloituksen jälkeen kytee kapina. Esitys peilaa monikulttuurisuuden ja suvaitsevaisuuden teemoja.

Norman roolin laulaa sopraano Laura Leisma. Adalgisana on mezzosopraano Niina Keitel, Pollionena tenori Pekka Kuivalainen, Orovesona basso Hannu Forsberg, Clotildena mezzosopraano Eeva Semerdjiev ja Flaviona tenori Petteri Loukio.

Kuorona on BelArte Chorus ja orkesterina BelArte Ensemble.

Norma-ooppera esitetään Sellosalissa 8., 9. ja 11. elokuuta. Liput Lippupisteestä tai tuntia ennen ovelta.

Sellosalissa huomioidaan esitysten yhteydessä koronatilanteen kulloinkin edellyttämät turvatoimet, sekä käsi- ja yskimishygienia.