Polkupyörävarkaudet lisääntyneet voimakkaasti – Länsi-Uudenmaan poliisi etsii nyt tekijöitä netin myyntipalstoilta

Länsi-Uudenmaan poliisi on aloittanut projektin, jolla etsitään netin myyntipalstoilla varastettuja pyöriä myyviä henkilöitä.

Polkupyörävarkauksien määrä on tänä vuonna kasvanut voimakkaasti Länsi-Uudenmaan poliisin toimialuella, paikoittain jopa 50 prosenttia edellisvuodesta. Kesän ilmiöitä on ollut muun muassa se, että varastettujen polkupyörien "tilalle" on jätetty halvempia ajopelejä.

Poliisi kertoo tiedotteessaan, että polkupyörävarkauksien määrää yritetään saada alaspäin erityisellä projektilla. Länsi-Uudenmaan poliisin rikostutkinta ja analyysiyksikkö tuottavat nyt erikseen analyyseja, joissa muun muassa selvitetään netissä varastettuja pyöriä myyviä henkilöitä.

Tiedotteen mukaan taktinen tutkinta saa käyttöönsä analyysien tulokset, ja tutkijat ja tutkinnanjohtaja harkitsevat tapauskohtaisesti pakkokeinojen käyttöä tekijöiden saamiseksi kiinni.

Poliisi muistuttaa myös tiedotteessaan käytetyn pyörän ostajaa siitä, että varastetun pyörän ostaja menettää lähtökohtaisesti pyörän, ja pyörä palautuu oikealle omistajalleen.

Muista tehdä nämä

Laita pyörän sarjanumero muistiin.

Ota valokuvia pyörästä.

Tallenna pyörän erityistuntomerkit, vaihdetut osat, kolhut jne.

Lukitse pyörä rungosta kiinni johonkin kiinteään tai pyörätelineeseen lukolla, jota ei saa perustyökaluilla eikä voimapihdeillä rikki.

Jos havaitset pyöräsi olevan myynnissä netissä, ole pikaisesti yhteydessä poliisilaitoksen vihjeosoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Lähde: Länsi-Uudenmaan poliisi

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Mainos: Suomen luontokeskus Haltia

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut