Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoossa alkuviikon aikana viisi uutta koronatapausta – kaupunki on perustamassa drive in -testauspistettä

Espoossa on alkuviikon aikana todettu viisi uutta koronatapausta. Tartunnan saaneita on tähän mennessä todettu 929. Tautiin kuolleita on 22 eikä määrä ole kasvanut moneen viikkoon.

Uudet tartunnat ovat perusturvajohtaja Juha Metson mukaan kahdesta eri lähteestä ja karanteenit ovat kunnossa.

Aiemmin kesällä uutisoitiin, että juhannuksen jälkeisellä viikolla Tapiolan kahluualtaalla oleili koronatartunnan saanut henkilö. Tartuntoja todettiin heinäkuun alkupuolella myös kahdessa espoolaisessa päiväkodissa. Metson mukaan nämä tapaukset eivät ole aiheuttaneet jatkotartuntoja ja aikaa on kulunut jo niin paljon, ettei niitä enää ole odotettavissakaan.

– Tarkkuus ja varovaisuus ovat edelleen tärkeitä. Turvavälit ja hyvä käsihygienia pitää muistaa edelleen, Juha Metso sanoo.

Espoon tavoitteena on lisätä testauskapasiteettia ja perustaa myös uusi drive in -testauspiste. Se, mihin testauspaikka tulee, ei vielä ole tiedossa.

– Tavoitteena on, että testiin pääsee viimeistään seuraavana päivänä, jos on vähänkin infektio-oireita. Emme halua kinata siitä, onko testi tarpeellinen vai eikö ole.

Nopealla testauksella pyritään siihen, että mahdollisten uusien tautiketjujen syntyminen katkaistaan mahdollisimman nopeasti.

– Koronatilanteen vuoksi meille on kertynyt palveluvelkaa muun muassa suun terveydenhuoltoon. Nyt kun koronatilanne on vakaa, pyrimme tehostamaan niin sanottuja normaalipalveluja. Toivomme kansalaisilta kuitenkin ymmärrystä, koska emme pysty palaamaan täysin normaalille tasolle keskellä kesää, Metso toteaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö kertoi keskiviikkona, että laskusuunta uusissa koronavirustartunnoissa on pysähtynyt. Epidemiatilanne on kuitenkin vakaa.

Viimeisen seurantaviikon aikana (13.–19.7.) tartuntatautirekisteriin ilmoitettiin 40 uutta tapausta. Kahdella edellisellä viikolla tapausten määrä oli samalla tasolla.

Espoossa arkisin testeissä on käynyt noin 300 espoolaista ja viikonloppuna noin 150 espoolaista.

Juttua muokattu kello 15.18 ja lisätty testattujen määrä.