Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoon kaupunginteatterin syksyssä nähdään kotimaisia esityksiä – koronan vuoksi kausi alkaa erityisjärjestelyin

Espoon kaupunginteatterin syyskausi alkaa tänä vuonna jo elokuun alussa, kun Lehman-trilogia saa ensi-iltansa.

Maaliskuussa koronapandemia sulki teattereiden ovet vain kolme päivää ennen Lehman-trilogian ensi-iltaa. Esityksen viimeiset harjoitukset kuvattiin ja striimattiin Maailman teatteripäivänä. Tallenteella oli yli 3 000 katsojaa.

Koronapandemian vuoksi kausi alkaa erityisjärjestelyin. Elo- ja syyskuun näytöksissä katsojamäärä on rajattu noin 100 henkilöön per näytös eli käytössä on vain noin kolmannes paikoista.

Paikkanumerot eivät ole voimassa, vaan vahtimestarit ohjaavat yleisön istumaan joka toiselle riville ja niin, että seurueiden väliin jää 1–2 tyhjää paikkaa.

Lehman-trilogiasta on syksyllä viisi esitystä ja kaikki esitykset ovat markkinointi- ja viestintäpäällikkö Julia Pajusen mukaan jo loppuunmyytyjä.

– Peruutuspaikkoja kannattaa kysyä vielä näytöspäivinä, koska poikkeuksellisesti peruutuksen voi tehdä vielä kaksi tuntia ennen esityksen alkua, jos tuntee olonsa sairaaksi, Pajunen sanoo.

Davide Giovanzanan ohjaamassa Lehman-trilogiassa kuvataan rahatalouden nousua ja massakulutuksen alkua seuraamalla Lehmanin perheen vaiheita kolmen sukupolven ajan.

Lehman-trilogiaa esitetään myös ensi vuoden puolella maalis-huhtikuussa. Liput ovat jo myynnissä.

– Ensi vuoden esityksissä myynnissä on koko katsomo. Seuraamme tilannetta ja reagoimme tarvittaessa.

Revontulihallissa nähdään syyskuussa myös Harhama, joka pohjautuu Irmari Rantamalan esikoisteokseen.

Näytelmän on Rantamalan tekstin pohjalta muokannut ja ohjannut Juha Hurme.

Harhama (1909) kertoo miehestä, joka etsii elämän tarkoitusta 1900-luvun alun aatteiden ja maailmanhistorian käänteiden melskeessä.

Harhama saa Suomen kantaesityksensä 16. syyskuuta.

– Ohjelman mukauttaminen on ollut melkoinen palapeli. Matkustusrajoitusten vuoksi ulkomaisten ryhmien vierailuesitykset on saatu siirrettyä ensi vuoteen, Julia Pajunen toteaa.

Syksyn aikana Louhisalissa nähdään myös Kuin raivo äiti ja Louhisalissa Race Horse Companyn uutuusteos O´DD.

Verdrängen Verdrängen Verdrängenin kevään peruuntuneiden esitysten tilalle on saatu korvaava näytös 23. lokakuuta. Suomalainen, minimalistisen estetiikan esitystaideryhmä Oblivia juhlii esityksellä 20-vuotista taivaltaan.

Helmikuussa ensi-iltansa saanutta Voi luoja!-näytelmää esitetään marraskuun loppupuolella. Näyttämöllä nähdään Martti Suosalo, Sanna-Kaisa Palo ja Ari Kauppila.

Louhisalissa nähtävä Life as we know it​ pohtii jatkuvaa muutosta, tulevaisuutta ja elämän yllättävyyttä. Englanninkielisen esityksen rooleissa nähdään Maija Hirvanen​ ja ​Juha Valkeapää.

Joulukuussa näyttämölle tuleva Hylje on kotimainen kantaesitys.

Espoon kaupunginteatteri lanseeraa syksyllä Opiskelijaperjantain. Jos lippuja on jäljellä, maanantaista alkaen myydään saman viikon perjantain esitykseen lippuja 10 eurolla opiskelijoille ja alle 25-vuotiaille.