Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pyörävarkaita jälleen kiinni – Poliisi: Polkupyöriä päätyy myyntiin ulkomaille

Espoossa jäi keskiviikon ja torstain välisenä yönä kiinni kaksi pyörävarasta, jotka olivat vierailleet samassa polkupyörävarastossa Perkkaalla.

Asukas ilmoitti murrosta hätäkeskukseen. Poliisipartio löysi Mäkkylän juna-aseman luota ulkomaan kilvissä olevan pakettiauton, jonka sisällä oli anastettu polkupyörä. Pusikossa piileskeli mies, joka saatiin juoksukilpailun jälkeen kiinni.

Mies myönsi anastaneensa pyörän hetkeä aiemmin pyörävarastosta. Poliisi epäilee, että mies on anastanut pyörän saamiensa tilausten perusteella, sillä hän kertoi saaneensa toimeksiannon maanmieheltään varastaa polkupyöriä kotimaahansa jälleenmyytäväksi.

Vähän myöhemmin sama asukas havaitsi, että samasta pyörävarastosta anastettiin toinenkin polkupyörä.

Etsintöihin osallistunut poliisipartio löysi anastetulla polkupyörällä ajavan varkaan Leppävaarasta. Miehen hallusta löytyi reppu, jossa oli murtovälineitä ja kulmahiomakone, jolla leikataan polkupyörän lukkoja.

Molemmat miehet toimitettiin kiinniotettuina Espoon poliisivankilaan. Miehet eivät poliisin tietojen mukaan tunteneet toisiaan.

Anastettujen polkupyörien omistaja johdatti poliisin varkaan jäljille Kalajärvellä.

Viime sunnuntain ja maanantain välisenä yönä anastettiin kaksi maastopyörää, jotka päätyivät nopeasti myyntiin Facebookin kauppapaikalle.

Poliisipartio meni Kalajärven ostoskeskuksen luo, missä kaupat piti tehdä. Poliisipartio sai omistajan avustuksella pyörien myyjän kiinni, ja läheisestä asunnosta löytyi toinen anastetuista polkupyöristä. Toinen pyörä oli ehditty jo myydä.

Poliisin tutkinnassa on lisäksi selvinnyt, että rikoksesta epäilty oleskelee laittomasti maassa ja hänen käännyttämistään valmistellaan.

Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotti aiemmin tällä viikolla, että Kilossa ja Leppävaarassa on otettu kiinni pyörävarkaudesta epäiltyjä henkilöitä.