Espoossa varmistui yhdeksän uutta tartuntaa – Kaupunki korjasi aiempaa lausuntoaan: Hoivakodissa ei olekaan koronaa

Espoossa on kaikkiaan 939 testein varmennettua koronavirustapausta. Luku on noussut viime viikon torstain jälkeen yhdeksällä.

Espoon perusturvajohtaja Juha Metso kertoi maanantaina Länsiväylälle, että yksi tartunnoista olisi todettu kaupungin omassa hoivakodissa. Keskiviikkona Espoon kaupunki kuitenkin tiedotti, että hoivakodissa ei olekaan todettu koronatartuntaa. Virheellinen tieto koronatartunnasta johtui väärinkäsityksestä kaupungin sisäisessä tiedonkulussa.

Espoon keskiviikkoisen tiedotteen mukaan "selvityksissä ilmeni, etteivät hoivakodin asukkaat olleet altistuneet koronavirukselle, ja kaikkien asukkaiden testitulokset olivat negatiivisia". 

Espoon kaupunki kertoi viime viikolla koronavirusaltistuksesta päiväkodissa. Altistuksen myötä viitisentoista ihmistä asetettiin karanteeniin.

Metson mukaan ainakaan vielä maanantaina päiväkodin lapsilla ja henkilökunnalla ei oltu todettu jatkotartuntoja.

– Uudet ovat yksittäisiä tartuntoja. Jäljitys on aika hyvää. Yleensä saamme altistuneet hyvin karanteeniin.

Metson mukaan tilanne Espoossa ja koko maassa on vielä hämmästyttävänkin hyvä, kun katsotaan teho- ja sairaalahoitoa tarvitsevien koronapotilaiden määriä.

Lomakauden loppuminen tuo eteen kuitenkin paljon ratkottavia kysymyksiä – muun muassa työpaikkoja koskevia etätyö- ja läsnäolosääntöjä.

Espoossa odotetaan myös julkisia tiloja koskevia yleisiä ohjeita maskien käytöstä.

– Julkinen tila on niin laaja käsite, Metso muistuttaa.

Edit 5.8.2020 klo 10.02: Jutun alkua ja otsikkoa päivitetty. Espoon kaupungilta kerrottiin 3.8., että yksi uusista koronatartunnoista olisi ollut hoivakodissa. 5.8. kaupunki korjasi 3.8. antamaansa lausuntoa. Virheellinen lausunto aiheutui väärinkäsityksestä Espoon kaupungin sisäisessä tiedonkulussa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut