Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kirkkonummi-päivät järjestetään koronasta huolimatta – torialueelle opastetut kulkuväylät

Kirkkonummi-päivät on tarkoitus järjestää tänäkin vuonna koronaepidemiasta huolimatta. Ohjelma on vielä auki, mutta ainakin perinteinen järjestötori toteutuu.

Koronatilanne on tuonut järjestelyihin keväästä saakka epävarmuutta. Tällä hetkellä suuriakin tapahtumia saa järjestää varsinkin ulkotiloissa, kunhan viranomaisten ohjeita noudatetaan ja pidetään turvaväleistä huolta.

Lauantaina 29. elokuuta pidettävän toritapahtuman järjestäjä Oiva Tyni kertoo, että järjestötorin suunnittelu on jo pitkällä ja se toteutuu, ellei viranomaisilta tule uusia rajoituksia.

Torille on ilmoittautunut noin 50 näytteilleasettajaa ja mukaan mahtuu vielä.

Aikaisempina vuosina torilla on ollut 80–90 toripaikkaa varattuna, mutta tänä vuonna määrää rajoitetaan.

Koronatilanne on Tynin mukaan otettu suunnittelussa huomioon. Toripaikat asetellaan väljemmin kuin ennen ja ihmisiä opastetaan kulkemaan torialuetta ”väyliä” pitkin, jotta tungosta ei pääse syntymään.

Ohjelmalava sijoitetaan tällä kertaa kirjaston pääoven eteen. Näin ohjelmaa seuraavat ihmiset eivät seiso keskellä toria.

Kirjasto on Kirkkonummi-päivien aikana vielä kiinni, ja se avataan syys-lokakuun vaihteessa.

Kirkkonummi-päivät järjestetään tänä vuonna joka tapauksessa pienimuotoisemmin kuin ennen, jolloin ohjelmaa on ollut 3–4 päivää elokuun viimeisenä viikonvaihteena.

Päivien ohjelmaa koordinoiva kulttuuritoimenjohtaja Maaret Eloranta kertoo, että ohjelmapuoli selviää lähiaikoina.

Kunnan puolelta järjestötorin ohjelmalavalla ovat ainakin perinteiset ympäristöpalkinnon ja kulttuuritunnustusten jakamiset.

Ohjelmalavalla soittaa viimevuotinen Pinehill Brothers bändi kello 13 alkaen.

Benji-hyppymahdollisuutta ei ole tällä kertaa kuten kahtena edellisenä vuonna.

Tivoli Sariola on perinteisesti ollut Kirkkonummi-päivien aikana urheilukentän parkkipaikalla ja niin nytkin. Tivoli on avoinna 27.–30. elokuuta.