Espoon kaupungintalon purkaminen ei ala loppukesästä – taloa koskeva valituskierre jatkuu

Espoon kaupungintalon purkaminen ei ala loppukesästä, sillä taloa koskeva valituskierre jatkuu.

Pro Espoo -yhdistys on valittanut hallinto-oikeuteen ympäristöministeriön aiemmin tänä kesänä tekemästä päätöksestä. Ympäristöministeriö hylkäsi kesäkuun loppupuolella valituksen, joka koski Uudenmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen hylkäävää päätöstä kaupungintaloa koskeneesta suojeluesityksestä.

Pro Espoo -yhdistys katsoo Helsingin hallinto-oikeuteen äskettäin jättämässään valituksessa, että ympäristöministeriön "päätöksessä esitetyt perustelut ovat suurelta osin hyvin tarkoitushakuisia ja puutteellisia". Lisäksi monet yhdistyksen esittämät perustelut on sen mukaan jätetty käsittelemättä.

Pro Espoo -yhdistys vaatii valituksessaan, että ympäristöministeriön kesäkuinen hylkäyspäätös kumotaan ja että Espoon kaupungintalon suojeluesitys palautetaan ympäristöministeriölle tai ely-keskukselle uuteen käsittelyyn.

Espoon kaupungintaloa koskevasta uusimmasta valituksesta kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Jos kaupungintaloa koskeva valituskierre olisi loppunut ympäristöministeriön kesäkuiseen päätökseen, kaupungintalon purkaminen olisi voinut alkaa jo loppukesästä.

– Meillä on suunnitelma valmiina ja purku-urakoitsija on kilpailutettu. Työmaata aletaan perustaa siihen heti lainvoimaisen päätöksen jälkeen ja purku lähtee liikkeelle, Espoon teknisen toimen johtaja Olli Isotalo kommentoi Länsiväylälle heinäkuun alkupuolella.

Nyt purkutöitä ei siis voida aloittaa.

Espoon keskuksessa sijaitsevan kaupungintalon kohtalosta on väännetty kättä vuosia.

Korkein hallinto-oikeus päätti viime marraskuussa, että se ei myönnä valituslupaa talon purkamispäätökseen.

Talon purkamista vastustaneet ovat vedonneet esimerkiksi sen kulttuurihistorialliseen ja arkkitehtoniseen arvoon.

Vuonna 1971 valmistunut kaupungintalo on ollut tyhjillään yli kymmenen vuotta. Se tyhjennettiin työntekijöistä muun muassa sisäilmaongelmien takia vuonna 2008.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut