Länsi-Uudenmaan poliisin tehostettu rattijuoppovalvonta paljasti: puolet kiinnijääneistä ajoi huumepäissään

Länsi-Uudenmaan poliisin rattijuopumusvalvonnassa puolessa kiinnijääneistä tapauksista oli myös huumeet mukana. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Huumeiden vaikutuksen alaisena ajamisen lisääntyminen näkyi Espoossa pääpaikkaansa pitävän Länsi-Uudenmaan poliisin tehovalvontaviikolla.

Viime viikolla tehdyssä tehostetussa rattijuopumusvalvonnassa jäi kiinni 35 rattijuoppoa, kertoo Länsi-Uudenmaan poliisi tiedotteessaan. Tehoviikko oli osa valtakunnallista valvontakampanjaa.

Tehovalvonnassa kiinnijääneistä 13 kuljetti ajoneuvoa huumeiden vaikutuksen alaisena. Lisäksi neljä rattijuopumuksesta kiinnijäänyttä oli käyttänyt sekä huumeita että alkoholia.

Alkoholista johtuvia törkeän rattijuopumuksen rajan ylittäneitä tapauksia oli 11 ja tavallisia rattijuopumuksia seitsemän.

35 kiinnijääneestä rattijuoposta 22 jäi kiinni poliisipartioiden poimittua tapaukset liikenteestä. Loput tapauksista tulivat ilmi toisten tehtävien yhteydessä tai ilmiantojen perusteella.

STT kertoi kesäkuussa, että alkuvuonna huumerattijuopumusepäilyjen määrä ylitti koko maassa ensimmäisen kerran alkoholirattijuopumusten määrän. Helsingissä huumerattijuopumusten osuus oli jo yli 70 prosenttia.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut