Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mies loukkaantui vakavasti tulipalossa Vantaalla, kaksi pelastui – kuva aamuyön palopaikalta – "Parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa"

Keski-ikäinen mies loukkaantui vakavasti kerrostalohuoneiston tulipalossa Vantaan Hiekkaharjussa varhain aamulla 6. elokuuta. Pelastuslaitos sai hälytyksen Tarhurintie 2:ssa sijaitsevaan kerrostaloon kello 3.23 aikaan.

– Kun pelastuslaitos ehti paikalle, niin nelikerroksisen kerrostalon ylimmässä kerroksessa sijaitseva huoneisto paloi ja myös parvekkeella ollut irtaimistokin oli tulessa, kertoo Keski-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Olli Ryhänen.

Kaksi huoneistossa ollutta henkilöä oli pelastautunut asunnosta itse rappukäytävän kautta. Toinen heistä oli myös soittanut Ryhäsen tiedon mukaan hätäpuhelun, paikalta oli tullut myös muita hätäpuheluita, sillä savua levisi viereisiin huoneistoihin.

– Savusukeltajat löysivät asuntoon jostain syystä jääneen keski-ikäisen miehen tajuttomana ja toivat hänet ulos asunnosta. Mies loukkaantui vakavasti ja hänet kuljetettiin sairaalaan, jatkaa Ryhänen.

Hänen tietojensa mukaan asunnossa oli ollut palovaroitin ja se oli toiminut.

– Sammutustöistä aiheutui vesivahinkoja porraskäytävään. Me emme tyhjentäneet taloa muista asukkaista, monet talon asukkaista olivat omatoimisesti tulleet ulos asunnoistaan. Koska palo oli rakennuksen ylimmässä kerroksessa, ei savua ollut paljon porraskäytävässä.

Ryhänen ei käy arviomaan selkeää syttymissyytä palolle, olohuonetta hän kuitenkin pitää todennäköisimpänä syttymispaikkana. Poliisi tutkii tarkemmin palon syytä.