HSL suunnittelee Etelä-Espoon bussilinjoihin muutoksia – kaupunkilaisilla pari viikkoa aikaa kertoa mielipiteensä

Länsimetron jatkeen valmistuminen muuttaa bussilinjoja Etelä-Espoossa. HSL kysyy nyt kaupunkilaisten mielipidettä linjamuutoksista. Arkisto/Päivi Tuovinen

Metroliikenteen aloittaminen Kivenlahteen asti muuttaa Etelä-Espoon ja myös Kirkkonummen bussilinjoja, joiden pääteasema on tarkoitus muuttaa Matinkylästä Espoonlahteen.

Länsimetron jatke valmistuu näillä näkymin noin kolmen vuoden kuluttua, jolloin Kivenlahti on metron pääteasema.

Samalla muutetaan lukuisten bussien liityntälinjojen reittejä ja kääntöpaikkoja, kun Espoonlahden metroasemalle uuden kauppakeskus Lippulaivan yhteyteen tulee bussiterminaali.

HSL:n mukaan asemien avautuminen vaikuttaa merkittävästi liikkumiseen ja liityntäyhteyksiin alueella. HSL suunnittelee nyt muun muassa Espoon sisäisiä yhteyksiä esimerkiksi Suur-Espoonlahden alueelta muihin aluekeskuksiin. Kokonaisuudessa ovat mukana myös Kauklahden ja Suur-Espoonlahden väliset yhteydet.

HSL:n tavoitteena on, että uuden bussilinjaston luonnos olisi valmis alkavana syksynä ja itse suunnitelma ensi vuoden alkupuolella.

Tässä vaiheessa kysytään kaupunkilaisten mielipiteitä. Omat kommenttinsa voi antaa HSL:n nettisivuilla kyselyssä, jonka on auki 23. elokuuta saakka.

Metron jatko-osalla on siirrytty jo ratatöihin. ja kaikki uudet asemat ovat rakenteilla.

Metro laajenee viidellä uudella asemalla, jotka ovat Finnoo, Kaitaa, Soukka, Espoonlahti ja Kivenlahti.

Kivenlahden metroaseman yhteyteen on suunniteltu uuden metrolinjan suurinta liityntäpysäköintipaikkaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut