Kerassa ja Kilossa käyttöön sähköpotkulautoja – pilottihankkeessa yritetään parantaa lautojen pysäköintiä

Keraan ja Kiloon ilmestyy tällä viikolla pilottihankkeen sähköpotkulautoja, joille tulee noin 25 erillistä pysäköintipistettä. Arkisto/Länsiväylä

Sähköpotkulautojen pysäköinti on puhuttanut yhtä kauan kuin lautoja on ollut käytössä.

Espoossa alkaa tällä viikolla pilottihanke, jossa kehitetään ja testataan erilaisia ohjauskeinoja lautojen pysäköinnissä. Pilottihankkeessa on yhteistyökumppanina Tier, joka tuo sähköpotkulautansa Keran ja Kilon alueille.

Keran ja Kilon alueilla potkulautoja ei pysäköidä vapaasti itse parhaaksi katsomaansa paikkaan, vaan laudoille tulee Espoon kaupungin tiedotteen mukaan noin 25 pysäköintipistettä julkisen liikenteen pysäkkien yhteyteen sekä alueen keskeisten palvelujen ja toimintojen äärelle.

– Seuraamme erityisesti, kuinka potkulautoja tullaan hyödyntämään osana liityntäliikennettä, kertoo projektipäällikkö Suvi Kajamaa Espoon kaupungin tiedotteessa.

Pilottihankkeen alueella sijaitsevat muun muassa Keran ja Kilon juna-asemat sekä Metropolian kampus.

Nyt alkavassa hankkeessa testataan erilaisia ohjauskeinoja lautojen pysäköinnissä.

– Pilotissa tullaan keräämään käyttäjäpalautetta. Se on erityisen arvokasta palvelujen, tuotteiden ja pysäköinnin pelisääntöjen jatkokehitystä varten, projektipäällikkö Kajamaa jatkaa tiedotteessa.

Kokeilu jatkuu marras-joulukuulle.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut