Poliisi valvoo tehostetusti koulujen lähistöllä Espoossa – tarkkailun alla erityisesti kaksi asiaa

Kuvituskuva.

Länsi-Uudenmaan poliisi on kuluvalla viikolla tehostetusti läsnä koulujen läheisyydessä Espoossa ja muualla toiminta-alueellaan.

Valvonnassa keskitytään erityisesti suojatiesääntöjen noudattamiseen sekä ajonopeuksiin, Länsi-Uudenmaan poliisi kertoo tiedotteessa.

Poliisilaitoksen partiot pyritään sijoittamaan mahdollisimman kattavasti monen eri koulun läheisyyteen.

Autoilijoilta poliisi toivoo erityistä tarkkaavaisuutta koulujen läheisyydessä. Poliisi muistuttaa myös sovittamaan ajonopeutensa ja etäisyydet koulujen läheisyydessä niin, että yllättäviin tilanteisiin ehtii reagoida.

Poliisi toivoo, että erityisesti ekaluokkalaisten kanssa koulumatkaa ja esimerkiksi suojateillä kulkua ja risteysten ylittämistä harjoiteltaisiin etukäteen. Poliisi muistuttaa myös, että koulumatkalla kännykät on syytä pitää repussa.

Kampanja on osa poliisin valtakunnallista teemavalvontaa.

Espoon suomenkieliset koulut aloittavat lukuvuotensa 13. ja ruotsinkieliset 18. elokuuta. Kirkkonummella koulut alkavat 11. elokuuta ja Kauniaisissa 12. elokuuta.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut