Tyhjentyneen lapsikylän tilalle voi rakentaa kerrostalokorttelin – kaupunginhallitus hyväksyi Pohjois-Tapiolaa koskevan kaavamuutoksen

Sos-Lapsikylä muutti Pohjois-Tapiolasta Niittykumpuun vuonna 2017. Arkisto/Kaisa Paastela

Tyhjilleen jääneen Sos-Lapsikylän paikalla nousee uusi asuinkortteli. Kaupunginhallitus hyväksyi maanantaina kaavamuutoksen, jonka myötä alueen rakennusoikeus nousee ja nykyisten rakennusten tilalle voidaan rakentaa kerrostaloja.

Entinen Sos-Lapsikylän alue sijaitsee pientalovaltaisella alueella Kehä I:n länsipuolella. Korttelissa on tyhjillään olevia kaksikerroksisia rivi- ja kerrostaloja, jotka voidaan nyt purkaa.

Vanhimmat rakennukset ovat 60-luvulla. Joukossa on arkkitehti Elissa Aallon suunnittelemia rakennuksia, jotka ovat kaupunginmuseon mukaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaita. Kaupunginmuseo kuitenkin katsoo, ettei niiden suojelulle ole edellytyksiä rakennusten huonon kunnon vuoksi.

Kaavamuutoksen myötä tilalle voi rakentaa enintään neljän kerroksen kerrostaloja, jotka sijoittuvat Kehä I:n varteen. Pientalojen puolelle Metsäpirtintien varteen tulisi matalampia taloja.

Rakennusoikeus nousee 9 250 kerrosneliömetriin, joka mahdollistaa noin 6 250 kerrosneliömetrin rakentamisen.

Alueen omistaa Sos-Lapsikyläsäätiö. Lapsikylä muutti tiloista Niittykumpuun vuonna 2017. Tilat jäivät tuolloin tyhjilleen odottamaan kaavamuutosta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.