Espoon terveysasemien puhelinpalvelussa yhä ruuhkaa – kaupunki lupaa keskiviikosta lähtien lähetteen koronatestiin nopeammin

Espoon kaupungin mukaan keskiviikosta lähtien koronatestien näytteenottolähetteitä tehdään nopeammin. Mirja Hussain

Espoon terveysasemien puhelinpalvelu on edelleen ruuhkautunut. Espoon kaupungin mukaan puheluihin pystytään nyt vastaamaan pääosin seuraavana päivänä.

Kaupunki lupaa tiedotteessaan koronalinjan puheluiden lyhenevän puoleen keskiviikkona, koska näytteenottolähetteet pystytään tekemään nopeammin.

Puhelinpalveluun on myös saatu lisähenkilöstöä, ja lisäksi kaupunki selvittää ostopalvelujen käyttöä.

Kaupungin tavoitteena on myös, että syyskuun alkuun mennessä olisi käytössä sähköisiä kanavia, joita käyttämällä koronatestiin pääsisi soittamatta.

Espoon terveysasemien puhelinpalvelussa on ollut pahoja ruuhkia. Puheluita ajanvarausnumeroon ja koronalinjalle on tullut yli 2 00 päivässä. Puhelumäärä on ollut noin 80 prosenttia suurempi verrattuna vastaavaan aikaan viime kesänä.

Iltalehti kertoi lauantaina, että Espoon puhelinpalvelussa on poistettu takaisinsoittoa odottaneita puheluja. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osalle puhelinpalveluun soittaneista ei ole koskaan tullut luvattua takaisinsoittoa.

– Puhelut on nollattu kolme kertaa, Espoon terveyspalvelujen johtaja Sanna Svahn kertoi Iltalehdelle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.