Työväenopisto lisää verkko-opetusta Espoossa – "Seuraamme koko ajan korvat höröllä ohjeistuksia"

Ilmoittautuminen Omnia Espoon työväenopistossa on alkavana syksynä enemmän verkko-opetusta. Arkisto/Sirpa Repo

Anneli Tuominen-Halomo

Ilmoittautuminen Omnia Espoon työväenopiston syksyn kursseille alkoi keväällä ja jatkuu edelleen. Osa kursseista on jo täyttynyt.

– Ilmoittautumisia on tullut yllättävän hyvin. Ihmiset näyttävät luottavan siihen, että lähiopetus on syksyllä mahdollista, koulutuspäällikkö Tuula Alanko sanoo.

Syyskaudella on tarjolla tällä hetkellä 120 verkkokurssia. Elokuun kaikki 40 kurssia ovat verkkokursseja. Espoon työväenopistossa suunnittelu on jatkuvaa ja tilanteesta riippuen verkkokursseja tehdään tarpeen mukaan lisää. Tuorein tilannetieto on ilmonet.fi-verkkopalvelussa.

– Seuraamme koko ajan korvat höröllä THL:n, Opetushallituksen ja Espoon kaupungin omia ohjeistuksia, Alanko toteaa.

– Lähiopetuksessa painotamme huolellista käsienpesua, ja opetustiloissa on saatavilla käsidesiä.

Koronan torjuntatoimiin kuuluvat myös turvaväleistä huolehtiminen sekä tilojen ja työvälineiden huolellinen puhdistus.

Keväällä 350 Espoon työväenopiston kurssia muutettiin verkon välityksellä toteutettaviksi. 330 kurssia jouduttiin perumaan kokonaan.

– Verkko-opetus on nyt tullut jäädäkseen. Meillä on ollut esimerkiksi kielten opetusta verkossa, mutta nyt olemme järjestäneet muun muassa liikuntakursseja. Ne on löydetty yllättävän hyvin, Tuula Alanko kehuu.

Esimerkki uusista verkkokursseista on lapsen ja isovanhemman yhteinen taidekurssi.

Komentajankadun uusi opetuskeittiö saadaan käyttöön syyskuussa. Siellä opetellaan muun muassa tekemään soseita vauvoille. Isille on tulossa oma kokkauskurssi.

Työväenopistossa satsataan nyt vahvasti tanssiin. Keväällä rekrytoitiin yhdeksän uutta tanssilajien opettajaa. Nykytanssi tulee opetusohjelmaan ja balettia opetetaan verkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.