Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Johtavat lääkärit kiristäisivät kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa

Sairaanhoitopiirien johtavat lääkärit olisivat valmiita tiukentamaan kokoontumisrajoituksia koronaepidemian toisen aallon uhatessa, kertoo Uutissuomalainen.

Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) diagnostiikkajohtajan Lasse Lehtosen mielestä yleisötilaisuuksien rajoituksia on purettu liian nopeasti ja niissä pitäisi palata kesäkuussa voimassa olleisiin määräyksiin.

– Nyt on menty yli sen rajan, missä kohtuudella voi olettaa tämän viruksen pysyvän aisoissa. Näkisin, että mahdollisia olisivat sellaiset yleisötapahtumat, joissa oikeasti voidaan pitää turvavälit, Lehtonen sanoo Uutissuomalaiselle.

Myös Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin johtajaylilääkärin Mikko Pietilän mielestä kokoontumisrajoitusten kiristämistä tulisi harkita, jos tartuntojen määrät ovat nousussa.

– (Kokoontumisrajoituksia) pitäisi miettiä uudelleen välittömästi, jos tilanne tästä heikkenee, Pietilä sanoo.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin johtajaylilääkäri Antti Hedman ei vielä ”tältä istumalta” kiristäisi kokoontumisrajoituksia. Hän korostaa, että jokaisen tulee noudattaa annettuja ohjeita esimerkiksi turvaväleistä.

– Jos näyttää siltä, ettei asia muuten toimi, niin rajoituksia ja määräyksiä tarvitaan, Hedman sanoo.

Uutissuomalainen kysyi myös tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikolta (kesk.) yleisötapahtumien valtakunnallisen ohjeen mahdollisesta päivittämisestä.

Saarikko ei ottanut kantaa siihen, onko ministeriössä tai valtioneuvostossa asiasta keskusteltu eikä siihen, kuinka todennäköisenä hän pitää yleisömääriä koskevien linjauksien tiukentamista.

– Tilannetta seurataan aktiivisesti ja hallitus saa lähipäivinä yleisen tilannekatsauksen koronasta, Saarikko vastasi sähköpostilla.