Keski-ikäinen mies julkaisi salaisessa FB-ryhmässä espoolaisnaisen vähäpukeisen kuvan ja kommentoi seksielämää – oikeus tuomitsi sakkoihin

Keski-ikäinen mies julkaisi espoolaisen naisen bikinikuvan miehille tarkoitetussa suljetussa Facebook-ryhmässä ja kommentoi naisen seksielämää vihjailevasti. Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi tällä viikolla 43-vuotiaan keskiuusmaalaisen miehen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä sakkorangaistukseen.

Hieman alle nelikymppinen espoolaisnainen oli julkaissut seuranhakupalvelu Tinderissä bikinikuvan profiilissaan. Myöhemmin naisen tietoon oli tullut, että hänen kuvaansa oli jaettu ilman hänen lupaansa miehille tarkoitetussa suljetussa Facebook-ryhmässä.

Kyse on vastaajan mukaan ryhmästä, johon miehet jakavat kuvia naisista ja kommentoivat niitä. Vastaaja kertoi myös, että ryhmän kuvista ja niistä käydyistä keskusteluista puhuminen ulkopuolisille oli kiellettyä.

Vastaajan mukaan hän oli saanut kuvan pojaltaan ja jakanut sen viime vuoden loppupuolella ryhmälle "huumorimielessä". Vastaaja oli myös vastannut kuvan yhteydessä tulleeseen kommenttiin "koeajaneensa" asianomistajaa.

Vastaaja oli myös maininnut naisen etunimen, ja tämä oli ollut tunnistettavissa kuvasta.

Kuva ehti olla julki Facebook-ryhmässä nelisen viikkoa ennen kuin vastaaja poisti kuvan ja erosi ryhmästä.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion perusteluissa todetaan seksielämän kuuluvan yksityisyyden ytimeen. Käräjäoikeuden mukaan kuva ja siihen liitetty kommentti ovat asianomistajan yksityiselämään kuuluvaa tietoa.

Itse kuvan julkaisusta oikeus totesi, että vaikka nainen oli itse julkaissut kuvan sosiaalisen median profiilissaan, niin tästä ei synny muille rajoituksetonta oikeutta kyseisen valokuvan käyttämiselle missä tahansa asiayhteydessä.

Käräjäoikeus tuomitsi vastaajan yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä 30 päiväsakkoon. Vastaajan tuloilla sakkosumma on 180 euroa. Lisäksi hän joutuu maksamaan asianomistajalle korvausta loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä 1 200 euroa ja asianomistajan hieman alle 2 000 euron oikeudenkäyntikulut.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut