Nuuksion naapurista kaupataan taas lomatontteja – Kirkkonummi haluaa eroon kiinteistöistään Siikajärvellä

Paavo Rantalainen

Kirkkonummi haluaa päästä eroon kaikista kiinteistöistään, jotka ovat jääneet kunnan käsiin Siikajärvellä Nuuksion kansallispuiston kupeessa. Huutokauppaan on laitettu nyt neljä loma-asuntotonttia.

Avoimessa huutokaupassa voi tehdä tarjouksia tonteista, joiden koko vaihtelee 3 000–4 000 neliön välillä. Lähtöhinnat ovat 40 000 euroa.

Pikkaraisten loma-asuntoalueella sijaitseville tonteille voi rakentaa 70 neliön loma-asunnon ja 30 neliön talousrakennuksen. Tontit eivät ole rannalla.

Jokaisella tontilla on ollut vanha mökki, jotka on purettu pari vuotta sitten ja siistitty rakennuspaikat.

Tontteja on myyty aiemminkin, ja keväällä kunta huutokauppasi ensimmäistä kertaa kaksi tonttia, joilla oli loma-asunnot. Ostajaehdokkaita riitti tuolloin hyvin.

Lähtöhinnat olivat 50 000 ja 40 000 euroa, ja tarjoajia oli yhteensä 29. Arvokkaamman kiinteistön hinta oli lopulta 209 000 euroa ja toisen kiinteistön 88 500.

Mökkiyhdyskunta

Kiinteistöjen historia juontaa juurensa 1950-luvulle tai voi myös sanoa 1920-luvulle.

Kirkkonummen kunta sai noin 100 vuotta sitten testamentilla Veikkolasta Eerikinkartanon, jolla oli maata myös Siikajärvellä.

Myöhemmin 1950-luvulla Kirkkonummen kunta lohkoi Pikkaraisten rannalle lähes 79 loma-asuntotonttia, joita vuokrattiin 50 vuodeksi. Siitä kehittyi lomayhdyskunta.

Myöhemmin vuokraajat ovat lunastaneet tonttejaan, mutta myös kunnan käsiin niitä on jäänyt.

Viime vuonna myyntiin laitettiin 12 tonttia ja sitä ennen huonokuntoisimmat rakennukset purettiin viideltä kunnan tontilta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut