Raidejokeri sulki katuja töiden nopeuttamiseksi – nyt niitä avataan taas liikenteelle, Ravitielle pääsee jo ensi viikolla

Ravitiellä raitiovaunut kulkevat viherraiteella. Nurmea istutettiin elokuun alussa. Raidejokeri/ Sami Perttilä
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Vermon Ravitie Espoossa on ensimmäisiä raidejokerin reitin katuja, jotka avataan liikenteelle.

Ravitie on ollut suljettuna liikenteeltä kesäkuusta 2019 saakka. Kadun sulkeminen nopeutti töitä huomattavasti ja kadun ja radan rakennustyöt ovat pääosin valmistuneet aikataulussaan.

– Ilman kadun sulkemista Ravitien työt olisivat kestäneet kuukausia kauemmin, arvioi tiedotteessa alueen rakennustöistä vastaava Juhamatti Mäkinen.

Mäkisen mukaan työt valmistuivat turvallisesti ja lisäksi autoilijoille ja muille kulkijoille on ollut selkeämpää, kun käytössä on ollut vain yksi liikennejärjestely usein muuttuvien reittien sijaan.

Ravitie avataan sekä moottoriajoneuvoille että jalankulkijoille ja pyöräilijöille perjantaina 21. elokuuta. Sen jälkeen työt kadulla jatkuvat muun muassa ajojohtimien asennuksella ja viimeistelytöillä.

Ravitiellä voi myös nähdä ensimmäisenä raidejokerin raiteilla kulkevan kiskopyörämönkijän, jota käytetään erilaisiin testauksiin.

Raidejokerissa on suljettu kokonaisia katuja mittavien rakennustöiden vauhdittamiseksi.

Otaniemessä moottoriajoneuvoilta suljettuna ollut Maarintie avattiin heinäkuun lopussa.

Pirkkolantielle ja Pirjontielle liikenne palautuu syys–lokakuun vaihteessa. Myös näillä kaduilla on sulkemisen myötä saavutettu huomattavia aikataulusäästöjä, pikaraitiotien rakennuttaja tiedottaa.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut