Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maskisuositus tuli: Espoo pohtii nyt, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille

Espoo pohtii parhaillaan, miten, missä ja milloin vähävaraisille aletaan jakaa kasvomaskeja. Myös järjestöjen käyttäminen apuna jakamisessa on mielessä, kertoo Espoon perusturvajohtaja Juha Metso.

Maskeja voitaisiin Metson mukaan jakaa vähävaraisille mahdollisesti esimerkiksi sosiaalitoimistoissa ja järjestöjen kokoontumispaikoissa.

Sosiaali- ja terveysministeriön kansliapäällikkö Kirsi Varhila kertoi hallituksen tiedotustilaisuudessa torstaina, että kuntien on tarkoitus huolehtia maskien jakamisesta vähävaraisille ja heikko-osaisille. Tämä korvataan kunnille valtion normaalissa budjettimenettelyssä.

– Todennäköisesti kunnat käyttävät järjestöjä tässä apuna tai muuta menettelyä tähän liittyen ja todennäköisesti myös opastusta on saatavilla siellä paikoilla niiden käyttöön, Varhila sanoi tiedotustilaisuudessa iltapäivällä.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) tiedotti torstaina, että se suosittaa kasvomaskin käyttöä tietyissä tilanteissa muiden ihmisten suojaamiseksi. Suositus koskee niitä sairaanhoitopiirejä, joissa on esiintynyt koronatartuntoja viimeisen kahden viikon aikana.

THL suosittelee maskin käyttämistä esimerkiksi matkalla koronatestiin sekä joukkoliikenteessä, jossa on vaikea välttää lähikontakteja.

Kasvomaski on kuitenkin vain yksi keino ehkäistä koronavirustartuntojen leviämistä. Ensisijaisen tärkeää on THL:n mukaan yhä noudattaa 1–2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua.

Oireisena tulee välttää sosiaalisia kontakteja ja hakeutua välittömästi koronatestiin.