Verenluovutukseen varataan edelleen aika – pandemian tuoma muutos saattaa jäädä pysyväksi käytännöksi

Koronapandemian vuoksi verenluovutukset järjestetään edelleen ajanvarauksella. Ajanvaraus mahdollistaa turvavälien noudattamisen luovutuspaikalla ja sen avulla pystytään myös ennakoimaan luovuttajien määrää.

Ennen koronapandemiaa aika oli mahdollista varata pääasiassa vain verenluovutustoimistoihin. Koronavarotoimien myötä ajanvaraus laajeni koskemaan kaikki verenluovutuksia.

Ajan voi varata osoitteesta veripalvelu.fi/ajanvaraus.

Veripalvelun mukaan ajanvaraus on osoittautunut sekä luovuttajien että henkilökunnan kannalta niin toimivaksi, että se jää todennäköisesti pysyväksi käytännöksi.

Jos aikoja on vapaana ja turvavälit toteutuvat, verenluovuttajia voidaan ottaa sisään myös ovelta.

Verta tarvitaan pandemia-aikanakin ja Veripalvelu toivoo, että terveet ihmiset jatkavat luovuttamista. Koronan vuoksi Veripalvelussa on edelleen käytössä varotoimia. Verenluovutukseen saa mennä vain täysin oireettomana. Luovutusrajoituksissa on pandemian mukanaan tuomia muutoksia, joihin voi tutustua osoitteessa veripalvelu.fi.

Espoossa sijaitsee veripalvelutoimisto kauppakeskus Isossa Omenassa. Suvelan kappelissa Espoon keskuksessa järjestetään verenluovutustilaisuus perjantaina 21. elokuuta kello 14–18. Kirkkonummella verta voi luovuttaa Ljunghedan nuorisoseurantalolla tiistaina 18. elokuuta kello 14–18.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut