Kauniainen aloitti jo kasvomaskien jakamisen vähävaraisille

Kauniainen aloitti tänään perjantaina kasvomaskien jakamisen vähävaraisille. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suositti eilen torstaina kasvomaskin käyttöä tietyissä tilanteissa, joissa on vaikea välttää lähikontaktia.

Kauniaisissa maskijakelu saatiin käyntiin nopeasti.

– Meillä oli kangasmaskeja valmiina ja ajattelimme, että hyödynnämme niitä nyt nopealla aikataululla, kertoo muutoskoordinaattori Anne Pakomäki Kauniaisten sosiaali- ja terveystoimesta.

Kysyntä on Pakomäen mukaan ollut tasaista pitkin päivää ja maskeja on riittänyt kaikille hakijoille. Hänen mukaansa ainakin alkuun jaossa on nimenomaan kangasmaskeja.

THL suosittelee maskin käyttöä esimerkiksi joukkoliikenteessä ja matkalla koronatestiin. Maskin käytön tavoitteena on suojata muita mahdolliselta altistumiselta koronavirukselle.

Kuntien on tarkoitus huolehtia maskien jakamisesta vähävaraisille ja heikko-osaisille. Kauniaisissa maskeja voi noutaa Villa Bredan (Bredantie 16) ulkopuolelta arkisin kello 8–16.

Espoo pohtii vielä, miten, missä ja milloin kasvomaskeja aletaan jakaa vähävaraisille.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut