Espoolla on hallitseva rooli Länsi-Uudenmaan tulevassa sote-keskuksessa – nyt haetaan ensimmäisiä johtajia

Kymmenen Länsi-Uudenmaan kuntaa on aloittanut uuden sote-keskuksen suunnittelun. Nyt haetaan neljää hankejohtajaa. Arkisto/Sirkku Aalto

Länsi-Uudenmaan sote-keskuksen suunnittelu on käynnistynyt. Samalla on avattu ensimmäisten hankejohtajien haku.

Länsi-Uudenmaan alueeseen kuuluvien kymmenen kunnan (Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Karkkila ja Vihti) johtajat sopivat perjantaina ensimmäisistä toimenpiteistä.

Sosiaali- ja terveysministeriö linjasi viime vuoden loppupuolella, että Uudellemaalle perustetaan viisi itsehallintoaluetta hoitamaan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka ovat nyt kunkin kunnan vastuulla.

Länsi-Uudenmaan maakuntahallinto käsittää 460 000 asukkaan alueen Espoosta Hankoon ja Karkkilaan.

Espoo onuudessa maakunnassa kokonsa puolesta hallitseva. Väestömäärä on yli 60 prosenttia Länsi-Uudenmaan asukkaista, ja osuus kasvaa.

Nyt kunnat päättivät aloittaa yhteisen sote-keskuksen suunnittelun, ja samalla varaudutaan Länsi-Uudenmaan sote-alueen perustamiseen.

Uudistusta lähdetään tekemään sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän valtionavustuksen turvin.

Länsi-Uudenmaan kuntien yhteisen tiedotteen mukaan kunnissa on jo meneillään uudistusta tukevia kehittämishankkeita, jotka toimivat pohjana nyt alkavalle yhteiselle suunnittelulle.

Ensimmäiset rekrytoivat henkilöt ovat neljä hankejohtajaa. Yksi näistä on kokonaisvastuullinen hankejohtaja ja muiden vastuualueita ovat puolestaan sote-keskus, järjestäminen ja organisaatio sekä digi- ja ict.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut