Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoolla on hallitseva rooli Länsi-Uudenmaan tulevassa sote-keskuksessa – nyt haetaan ensimmäisiä johtajia

Länsi-Uudenmaan sote-keskuksen suunnittelu on käynnistynyt. Samalla on avattu ensimmäisten hankejohtajien haku.

Länsi-Uudenmaan alueeseen kuuluvien kymmenen kunnan (Espoo, Hanko, Inkoo, Kauniainen, Kirkkonummi, Lohja, Raasepori, Siuntio, Karkkila ja Vihti) johtajat sopivat perjantaina ensimmäisistä toimenpiteistä.

Sosiaali- ja terveysministeriö linjasi viime vuoden loppupuolella, että Uudellemaalle perustetaan viisi itsehallintoaluetta hoitamaan kaikki sosiaali- ja terveyspalvelut, jotka ovat nyt kunkin kunnan vastuulla.

Länsi-Uudenmaan maakuntahallinto käsittää 460 000 asukkaan alueen Espoosta Hankoon ja Karkkilaan.

Espoo onuudessa maakunnassa kokonsa puolesta hallitseva. Väestömäärä on yli 60 prosenttia Länsi-Uudenmaan asukkaista, ja osuus kasvaa.

Nyt kunnat päättivät aloittaa yhteisen sote-keskuksen suunnittelun, ja samalla varaudutaan Länsi-Uudenmaan sote-alueen perustamiseen.

Uudistusta lähdetään tekemään sosiaali- ja terveysministeriön myöntämän valtionavustuksen turvin.

Länsi-Uudenmaan kuntien yhteisen tiedotteen mukaan kunnissa on jo meneillään uudistusta tukevia kehittämishankkeita, jotka toimivat pohjana nyt alkavalle yhteiselle suunnittelulle.

Ensimmäiset rekrytoivat henkilöt ovat neljä hankejohtajaa. Yksi näistä on kokonaisvastuullinen hankejohtaja ja muiden vastuualueita ovat puolestaan sote-keskus, järjestäminen ja organisaatio sekä digi- ja ict.