Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Niittykummun tiivistäminen puhutti valtuustoa – Matinkylän lukiohanke hyväksyttiin

Espoon kaupunginvaltuusto keskusteli maanantai-iltana, onko tehorakentamisessa menty jo metron varrella liiallisuuksiin.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi Niittykummun metroaseman läheisyyteen asemakaavan, joka mahdollistaa tiiviin kerrostalorakentamisen.

Niittykummun metroaseman lähiseutua on kaavoitettu palasina noin kymmenen vuoden ajan. Alue on jo pitkälle rakennettu, ja keskellä maamerkkinä seisoo tornitalo.

Valtuustossa oli päätettävänä Niittykummun keskus -nimellä kulkeva asemakaava. Alueella on nyt kaksi parkkialuetta, vähän puistoja, katuja ja käytöstä poistettu urheilukenttä. Uusia asukkaita arvioidaan alueelle asettuvan aikanaan 300.

Vihreiden ryhmä halusi, että seitsemän vuotta valmisteltu kaava palautetaan. Esityksessä vaadittiin muun muassa, että alueen kokonaisilmettä kevennetään ja lisätään kaupunkiympäristön vehreyttä ja varmistetaan pihatilojen suojaisuus.

Palautusesitys kaatui äänin 50–22, ja kaava hyväksyttiin lopulta yksimielisesti.

Kaupunginvaltuusto hyväksyi myös Matinkylän lukion hankesuunnitelman ja senkin yksissä tuumin.

Vuosia eri vaiheita kokenut hanke lähtee rakentumaan ensi vuonna ja valmistuu vuonna 2023.

Valtuusto päätti, että lukion yhteyteen rakennetaan iso liikuntahalli, joka välillä oli suunnitelmissa pienentynyt liikuntasaliksi. Koko hanke maksaa liikuntahallin kanssa runsaat 41 miljoonaa euroa.

Alun perin suunniteltuja nuoristiloja ei kuitenkaan lukiorakennukseen tule. Ne päätettiin aiemmin poistaa hankelistalta sillä ehdolla, että nuorisotoimi voi jatkaa Matinkylän monitoimitalossa, jonka todellisesta kunnosta on ollut epäselvyyttä.

Toimialajohtaja Olli Isotalo vakuutti valtuustolle, että monitoimitaloa voidaan käyttää jatkossakin kesällä tehtyjen tutkimusten perusteella ja pienten jo tehtyjen korjaustöiden jälkeen.

Edit 18.8.2020 klo 8.17: Täsmennetty kappaletta, jossa kerrotaan vihreiden tekemästä palautusesityksestä