Teollisuuskeskittymä muuttuu asuinalueeksi Kauklahdessa – Sato teki sopimuksen kolmesta tontista

Lasihytin teollisuusalueelle suunnitellaan asuntoja 4 000 - 5 000 asukkaalle. Espoon kaupunki
Minna Airamaa

Minna Airamaa

Lasihytin teollisuusalue Kauklahdessa muuttuu tulevaisuudessa asuinalueeksi. Radan eteläpuolelle sijaitsevalle alueelle suunnitellaan asuntoja ja palveluja noin 4 000 – 5 000 asukkaalle.

Nykyisellään radan ja Hyttimestarintien välisellä alueella on teollisuutta. Osa teollisuustoiminnoista on siirtymässä muualle tai niitä keskitetään tiiviimmin, jolloin tilaa jää asumiselle.

Vuokra-asuntoja tarjoava Sato-konserni tiedottaa solmineensa kiinteistökaupan esisopimuksen kolmesta tontista alueella. Saton alueelle on tavoitteena kaavoittaa noin 650–700 asuntoa, joista merkittävä osa olisi Saton vuokrakoteja.

Koko Lasihytin alueen asemakaavoitus on käynnissä. Lopullinen kauppa tehdään, kun kaavoitus on valmis. Saton arvion mukaan ensimmäiset asukkaat voisivat muuttaa alueelle noin vuonna 2024.

Alueen suunnittelussa pyritään huomioimaan kulttuurihistorialliset ja luonnonarvot. Alueen läpi virtaa Espoonjoki ja paikalla on säilynyt rakennushistoriallisesti merkittäviä rakennuksia, kuten Kauklahden lasitehdas.

Radan pohjoispuolella Kauklahden asema ympäristöineen puolestaan kuuluu valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen (RKY) alueeseen.

Kommentoi

Mainos: Estateguru Finland Oy

Kolme syytä harkita yrityslainan ottamista

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut