Espoon ylioppilaat jäävät ilman yhteistä juhlaa myös elokuussa

Espoon lukioiden kevään ylioppilaille ei ole luvassa yhteistä juhlaa elokuun lopussa. Kari Voutilainen

Anneli Tuominen-Halomo

Espoon lukioissa ei järjestetä ylioppilasjuhlaa elokuun viimeisenä viikonloppuna 29. elokuuta.

Juhla oli tarkoitus järjestää keväällä 2020 valmistuneille ylioppilaille, mutta vallitsevan koronatilanteen vuoksi Espoon kaupungin lukiokoulutuksen johtoryhmä on päättänyt perua juhlan.

Syksyllä valmistuville IB-ylioppilaille voidaan järjestää striimattu juhla. Etäjuhlajärjestelyistä tiedottaa oma lukio.

Koronapandemian aiheuttamien tiukkojen kokoontumisrahoitusten vuoksi perinteisiä ylioppilasjuhlia ja kevätjuhlia ei järjestetty. Lukuvuoden päättymistä juhlistettiin erilaisin virtuaalisin tilaisuuksin.

Lukiolinjan päällikkö Tapio Erman mukaan asiasta keskusteltiin pitkään ja lopputulema oli, että Espoon lukioissa ei järjestetä ylioppilasjuhlia myöskään elokuussa.

Suomen lukiolaisten liitto vaati, että kevään ylioppilasjuhlaa ei peruta, vaan siirretään valtakunnallisesti samalle päivälle esimerkiksi alkusyksyyn.

Opetus- ja kulttuuriministeriö suositti valtakunnalliseksi juhlapäiväksi joko perjantaita 28. elokuuta tai lauantaita 29. elokuuta, jos koronatilanne sen silloin sallii. Päätöksen juhlista ja ajankohdasta tekee kuitenkin koulutuksen järjestäjä.

Lukiot päättävät koulukohtaisesti syksyllä valmistuvien ylioppilaiden lakkiaispäivän. Yleensä lakkiaiset pidetään itsenäisyyspäivää edeltävänä päivänä.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut