Erityisjärjestelyt jatkuvat taas – osa Espoon lukiolaisista opiskelee pian etänä

Espoon kaupungin lukioiden 3. vuosikurssin opiskelijat siirtyvät pääsääntöisesti etäopetukseen syyskuun alussa. Ensimmäisen jakson arviointiviikko syyskuun lopussa pyritään kuitenkin toteuttamaan lähiopetuksena.

Lukiolinjan päällikön Tapio Erman mukaan järjestelyllä halutaan taata vallitsevassa koronatilanteessa opiskelijoille turvallinen valmistautumisaika ylioppilaskirjoituksiin sekä väljentää opetusta lukioiden tiloissa.

Kolmannen vuoden opiskelijoita on Espoon suomenkielisissä lukioissa 1 706 ja Mattlidensissa 251 eli yhteensä 1 957. Lisäksi neljännen vuoden opiskelijoita on 357.

– Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien kokonaismäärä syksyllä 2020 on 2 886, Tapio Erma kertoo.

– En pysty arvioimaan, kuinka paljon kirjoittajia on enemmän kuin viime syksynä. Viime syksynä emme keränneet tietoa, ja kirjoittaja voi osallistua yhteen tai lukuisiin kokeisiin. Ylioppilastutkintoa voi nykyään uusia vapaammin kuin aiempina vuosina, ja sillä on vaikutusta.

Keväällä ylioppilaskirjoitusten ajankohtaa aikaistettiin viikolla koronatilanteen vuoksi. Se näkyy nyt hieman kirjoittajien määrässä.

– Osalta kokelaista jäi keväällä koe suorittamatta tai he kokivat poikkeusolojen takia, että suoritus ei mennyt hyvin. Sen lisäksi kirjoittajien määrään voi vaikuttaa myös se, että uusiminen on tänä syksynä maksutonta.

Erman mukaan jokaisen lukion rehtori suunnittelee ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien opiskelijoiden määrän pohjalta sen, miten turvavälit kokeissa toteutetaan.

Vaikka abiturientit siirtyvät syyskuun alussa etäopetukseen, seuraavien jaksojen opetusjärjestelyt suunnitellaan koronatilanteen vaatimalla tavalla.

Etäopetuksessa oleville opiskelijoille tarjotaan kouluateriat lounaspaketteina. Niiden jakamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut