Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Meripelastajilla on ollut ennätyskiireinen kesä, kertoo USU – arvio: liki kymmenen pelastettu kuolemalta

Vapaaehtoiset meripelastajat ovat auttaneet vesillä liikkujia tänä kesänä ennätystahtia. Avustustehtävien määrä on kasvanut parikymmentä prosenttia viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna ja kymmenisen prosenttia verrattuna aiempaan ennätysvuoteen 2018, kertoo Uutissuomalainen.

– Kesäkuun alkupuolella tehtävämäärät lähtivät vahvasti nousuun, Suomen Meripelastusseuran turvallisuus- ja valmiuspäällikkö Marko Stenberg kertoo.

Tänä vuonna elokuun 17. päivään mennessä Suomen Meripelastusseuralla on ollut kaikkiaan 1 690 tehtävää, selviää Uutissuomalaisen saamista tilastoista. Koko viime vuonna tehtäviä oli 1 769 ja vuonna 2018 kaikkiaan 1 948. Alustavien, vielä varmentamattomien tietojen mukaan vapaaehtoiset meripelastajat ovat pelastaneet kahdeksan ihmistä todennäköiseltä menehtymiseltä.

Tänä vuonna meripelastajilta on saanut apua jo 3 626 ihmistä. Koko viime vuonna määrä oli noin 3 800.

– Avustettavia aluksia on tähän mennessä 1 434. Viime vuonna luku oli 1 450 koko vuodelta, eli kyllä se ylittyy. Nyt ollaan vasta elokuun puolivälissä, ja meillä kausi jatkuu itsenäisyyspäivän tuntumaan suuressa osassa maata, Stenberg sanoo.

Eniten tehtäviä on ollut Suomenlahdella, Päijänne-Kokemäenjoen vesistössä ja Vuoksen vesistössä eli Saimaan alueella. Meripelastusseuran Stenbergin mukaan avustustehtävien kasvu johtuu ennen kaikkea vesiliikenteen lisääntymisestä. Meripelastajissa huolta ovat herättäneet vesijetit, joiden myynti on kasvanut voimakkaasti. Stenbergin mukaan vesijettien määrän lisääntyminen näkyy vesillä mutta ei vielä tilastoissa.