Espoossa todettu 1 017 koronatartuntaa – viikon aikana 36 uutta tapausta

Espoossa on menneen viikon aikana todettu 36 uutta varmistettua koronatapausta.

Torstaihin mennessä Espoossa oli perusturvajohtajan Juha Metson mukaan todettu kaikkiaan 1 017 laboratoriovarmistettua koronaviruksen aiheuttamaa tautitapausta, kun viime viikon torstaihin mennessä varmistettuja tapauksia oli todettu 981.

Tapausluvut ovat kumulatiivisia, eli määrissä näkyvät myös jo taudista parantuneet.

Koronaviruksen aiheuttamaan tautiin oli torstaihin mennessä kuollut 22 espoolaista kaupungin omien ja ostopalvelujen piirissä. Luku on pysynyt samana jo kolmisen kuukautta.

Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä kertoi kaupunginvaltuuston koronainfossa maanantaina, että Espoossa on seurannassa useita isoja karanteenitilanteita.

Sellaisia olivat infon mukaan esimerkiksi päiväkodeissa ilmenneet korona-altistukset, joiden perusteella perusteella lapsia ja henkilökuntaa on asetettu karanteeniin. Seurannassa olevia karanteeneja on infon mukaan seurannut myös Suomeen saapuneista massatestatuista lennoista ja yksityistilaisuuksista.

Lisäksi vanhusten palveluista oli Juha Metson mukaan keskiviikkona karanteenissa nelisenkymmentä työntekijää.

– Kokonaismäärää en osaa sanoa. Se vaihtelee todella paljon, perusturvajohtaja Metso vastasi kysymykseen korona-altistuksen takia karanteenissa olevien määrästä.

Koronatestauksen ruuhkat ovat olleet paljon esillä viime aikoina.

Metso kertoi torstaina, että ensimmäiset vapaat ajat näytteenottoon olivat Helsingin Meilahdessa lauantaiaamupäivänä ja Jorvissa lauantai-iltapäivänä. Matinkylässä ensimmäinen vapaa aika oli torstaina saatavissa vasta tiistaiaamuksi.

– Nyt tutkitaan onneksi myös pikatestien käyttömahdollisuuksia, josta olemme puhuneet jo pitkään, Metso sanoo.

Vähävaraisille tarkoitettuja maksuttomia kasvomaskeja alettiin jakaa Espoossa maanantaina. Torstaina jaetut kasvomaskit mukaan lukien maksuttomia maskeja on Juha Metson mukaan jaettu jo noin 60 000.

Maksuttomia kasvomaskeja on jaossa useissa pisteissä eri puolilla kaupunkia. Maskit ehtivät tällä viikolla välillä loppua suuren kysynnän takia.

– En tiedä, onko se yllättänyt. Sitähän ei kukaan voinut tietää, kun kenenkään meidän elinaikanamme ei ole tällaista palvelua ollut, Metso kommentoi maskien menekkiä.

Jakelu perustuu luottamukseen, jossa varojen vähyyttä ei tarvitse erikseen todistaa jakelupisteessä.

– Valtakunnallista keskustelua näkyy olevan siitä, että eri puolilla Suomea on huolta siitä, menevätkö maskit niille, joille ne on tarkoitettu. Ja se olisi tietysti tärkeää, että menisivät, Metso sanoo.

Esimerkiksi sosiaalipalvelutoimistossa sekä eri järjestöjen toimipaikoissa sijaitsevat maskien jakelupisteet ovat auki arkisin hieman eri aikoihin kello 9:n ja 15:n välillä. Ehtivätkö kaikki vähävaraiset hakea maskeja arkisin kello 9:n ja 15:n välillä?

Metso sanoi torstaina, että ainakaan hänen korviinsa ei toistaiseksi ollut kantautunut palautetta jakelupisteiden aukiolosta. Jakelumallia ollaan kuitenkin valmiita muuttamaan tarvittaessa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut