Espoo aikoo purkaa terveysasemien jonoja palvelusetelillä, jolla pääsee yksityiselle lääkärille

Palveluseteliä on tarkoitus kokeilla tuhannen lääkärikäynnin verran tulevana syksynä. Arkisto/Johanna Erjonsalo

Espoo aikoo ottaa käyttöön palvelusetelin yksittäisiä lääkärikäyntejä varten purkaakseen terveysasemien jonoja.

Palveluseteli voitaisiin myöntää espoolaiselle hoitoon pääsyn turvaamiseksi silloin, kun terveysasemien jonotilanne sitä edellyttää. Palveluseteliä on tarkoitus kokeilla 1 000 lääkärikäynnin verran tulevana syksynä, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee palvelusetelikysymystä torstaina. Lautakunnalle esitettävän mallin mukaan palveluseteli voitaisiin myöntää terveysongelmaan, joka vaatii käyntiä lääkärin vastaanotolla sekä mahdollisesti laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia.

Palvelusetelin saanut espoolainen voisi valita yksityisen terveyspalveluyrityksen, joka täyttää kaupungin määrittelemät kriteerit. Asiakas maksaisi palvelusetelillä toteutetusta lääkärikäynnistä omavastuuosuuden, joka on samansuuruinen kuin Espoon terveysasemilla perittävät asiakasmaksut.

Keväällä alkaneen koronaepidemian myötä kiireettömän hoidon kysyntä on Espoon kaupungin mukaan patoutunut. Tätä patoutunutta kysyntää on kaupungin mukaan purettava tilanteessa, jossa osa sen omista voimavaroista on yhä sidottuna koronaepidemian hoitoon.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.