Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Espoo aikoo purkaa terveysasemien jonoja palvelusetelillä, jolla pääsee yksityiselle lääkärille

Espoo aikoo ottaa käyttöön palvelusetelin yksittäisiä lääkärikäyntejä varten purkaakseen terveysasemien jonoja.

Palveluseteli voitaisiin myöntää espoolaiselle hoitoon pääsyn turvaamiseksi silloin, kun terveysasemien jonotilanne sitä edellyttää. Palveluseteliä on tarkoitus kokeilla 1 000 lääkärikäynnin verran tulevana syksynä, Espoon kaupunki kertoo tiedotteessa.

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta käsittelee palvelusetelikysymystä torstaina. Lautakunnalle esitettävän mallin mukaan palveluseteli voitaisiin myöntää terveysongelmaan, joka vaatii käyntiä lääkärin vastaanotolla sekä mahdollisesti laboratorio- ja kuvantamistutkimuksia.

Palvelusetelin saanut espoolainen voisi valita yksityisen terveyspalveluyrityksen, joka täyttää kaupungin määrittelemät kriteerit. Asiakas maksaisi palvelusetelillä toteutetusta lääkärikäynnistä omavastuuosuuden, joka on samansuuruinen kuin Espoon terveysasemilla perittävät asiakasmaksut.

Keväällä alkaneen koronaepidemian myötä kiireettömän hoidon kysyntä on Espoon kaupungin mukaan patoutunut. Tätä patoutunutta kysyntää on kaupungin mukaan purettava tilanteessa, jossa osa sen omista voimavaroista on yhä sidottuna koronaepidemian hoitoon.