Johtava lääkäri suosittelee isojen tilaisuuksien perumista – Kirkkonummi-päivät aiotaan kuitenkin järjestää

Kirkkonummi-päivä aiotaan edelleen järjestää. Kuva Kirkkonummi-päiviltä muutaman vuoden takaa. Arkisto/Paavo Rantalainen

Paavo Rantalainen

Kirkkonummen-päivien järjestelyissä on ajauduttu ristiriitaiseen tilanteeseen, kun terveyskeskuksen johtava lääkäri suosittelee suurten tilaisuuksien perumista koronatilanteen takia.

Perinteisesti päiviä on suunniteltu yhdessä kunnan ja muiden tahojen kanssa. Kunnan rooli on viime vuosina ollut koordinoida ohjelma ja julkaista tiedot.

Kunnan johto on päättänyt, että aiempien vuosien tapaista ohjelmatiedotusta ei tehdä, vaan kunnan ilmoittelussa kerrotaan koronatorjunnan suosituksista ja nettisivulinkit ohjelmasuunnittelussa mukana olleille tahoille.

Kirkkonummi-päivien ilmoittelu sisältää siis suosituksen, ettei isojen väkimäärien tilaisuuksia pidettäisi.

Mikäli tilaisuuksia päädytään kuitenkin pitämään, suositellaan tapahtumia vain ulkotiloissa ja eri paikallaolevien toimijoiden pisteiden välille riittävät etäisyydet ja toimijoille ohjeistukset huolehtia, että pisteissä on mahdollista pitää turvavälejä, kunnan tiedotteessa todetaan.

Kirkkonummi-päivien suurimmasta tapahtumasta, 29. elokuuta järjestettävästä järjestötorista vastaa yhdistys. Järjestötori-tapahtuma aiotaan pitää, kuten on suunniteltu, kertoo Oiva Tyni tapahtumaa järjestävästä yhdistyksestä.

Toistaiseksi suunnittelua jatketaan Tynin mukaan ja tapahtuma pidetään, ellei myöhemmin tule viranomaisilta kieltoa.

Virallista kansallista kieltoa tämäntyyppisten tapahtumien perumisesta ei ole annettu.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut