Etäopinnot jakavat espoolaisabien mielipiteitä – "Etäopetuksen laatu ei ole yhtä hyvää"

Opiskelu: Lähiopetuksessa opettajalta kysyminen on helpompaa kuin etäyhteydellä.

Espoon kaupungin lukioiden 3. vuosikurssin opiskelijat siirtyvät pääsääntöisesti etäopetukseen syyskuun alussa. Ensimmäisen jakson arviointiviikko syyskuun lopussa pyritään kuitenkin toteuttamaan lähiopetuksena.

Lukiolinjan päällikkö Tapio Erman mukaan järjestelyllä halutaan taata vallitsevassa koronatilanteessa opiskelijoille turvallinen valmistautumisaika ylioppilaskirjoituksiin sekä väljentää opetusta lukioiden tiloissa.

Leppävaaran lukio pääsi pitkän odotuksen jälkeen aloittamaan toimintansa väistötiloissa Karamalmilla.

Pikainen paluu etäopiskeluun nostattaa opiskelijoissa monenlaisia tunteita.

– Etäopetuksen laatu ei ole yhtä hyvää, koska opettajiin ei saa samanlaista kontaktia kuin lähiopetuksessa, Heini Holst sanoo.

Hän tunnustaa, että kotona opiskellessa keskittyminenkään ei ole yhtä hyvää, koska vaikkapa kännykkä vie osan huomiosta.

Opiskelisin esimerkiksi matematiikkaa ja äidinkieltä mieluummin koulussa.

– Kevät ei ollut kiva, koska koulupäivällä ja vapaa-ajalla ei ollut selvää rajaa, Heini Holst miettii.

Melissa Nordman kertoo, että hänelle etäopiskelu sopii erittäin hyvin, mutta kavereita tulee ikävä.

– Nautin enemmän etänä opiskelusta, koska päivää voi suunnitella ihan rauhassa. Yhdessä päivässä voi tehdä vaikka koko viikon työt, jos siltä tuntuu.

Melissa Nordman harrastaa ratsastusta, joten vapaa-aika kuluu talleilla.

Joillekin opiskelijoille etäopintoihin palaaminen on harmin paikka. Keväällä ehti tottua siihen ajatukseen, että syksyllä opinnot jatkuvat koulussa. Uusissa tiloissa olisi mukava opiskella.

– Kolmas vuosi on tärkeä ja siksi opiskelisin esimerkiksi matematiikkaa ja äidinkieltä mieluummin koulussa kuin kotona etänä. Kavereitakin olisi kiva nähdä, nimettömänä pysyttelevä nuori mies sanoo.

Vaikka abiturientit siirtyvät syyskuun alussa etäopetukseen, seuraavien jaksojen opetusjärjestelyt suunnitellaan koronatilanteen vaatimalla tavalla.

Etäopetuksessa oleville opiskelijoille tarjotaan kouluateriat lounaspaketteina. Niiden jakamisesta tiedotetaan myöhemmin.

Espoo perui kuluneella viikolla myös keväällä valmistuneiden ylioppilaiden juhlan, joka oli tarkoitus järjestää elokuun lopussa.

Ylioppilaskirjoitukset

Liki 3 000 abia osallistuu syksyn kirjoituksiin

Kolmannen vuoden opiskelijoita on Espoon suomenkielisissä lukioissa 1 706 ja Mattlidenin ruotsinkielisessä lukiossa 251 eli yhteensä 1 957.

Lisäksi neljännen vuoden opiskelijoita on 357.

Ylioppilaskirjoituksiin osallistuvien kokonaismäärä syksyllä 2020 on 2 886.

Syksyllä voi kirjoittaa yhden tai useamman yo-kokeen.

Ylioppilastutkintoa voi nykyään uusia vapaammin kuin aiempina vuosina, ja sillä on vaikutusta syksyn kirjoittajien määrään.

Keväällä ylioppilaskirjoitusten ajankohtaa aikaistettiin viikolla koronatilanteen vuosi.

Osalta kokelaista jäi keväällä koe suorittamatta tai he kokivat poikkeusolojen takia, että suoritus ei mennyt hyvin. Sen lisäksi kirjoittajien määrään voi vaikuttaa myös se, että uusiminen on tänä syksynä maksutonta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut